Božena Chodunska

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lai aptvertu bezmaksas (valsts apmaksātās medicīnas, jūs tak saprotat, dakter?) spožumu un postu un galvenokārt jau pēdējo, atliek pārlapot savas ambulatorās kartes, tā saucamo "kartiņu". Tā ir ievērības cienīga literatūra, to varētu drukāt par naudu, ja vien mēs dikten negodātu šitos te personu datu aizsardzibas likumu. Ja kādam akurāti nepatīk veca papīra un padzisušas tintes smarža, viņš/ viņa var ielūkoties savā e- veselībā, gan jau arī tur atradīs kādas druskas.

Līželes kartiņu varētu mierīgu prātu rādīt citplanētiešiem vai citādiem ekspertiem, kas tā vien tīko pēc personu datiem, vienīgais, kas tajā kartiņā atbilst realitātei, ir personas kods, vārds un uzvārds. Visādi citādi tur aprakstītais personāžs nemaz nav Līžele. Vairākas reizes tiek daudzināta skolioze. Skolioze tā, skolioze šitā. Izšķirtot šo manuskriptu, mēs pārliecināmies, ka valsts apmaksājamo pakalpojumu klāstā ir vien daži īpaši mīļi un plaši pielietoti diagnostikas līdzekļi - rentgena izmeklējumi bez kontrastvielas. Kā jau noprotat, šis pakalpojums ir pagalam lēts, tālabad palīdz visām vainām. Līziņai viņas īsajā mūžiņā sakrājies iespaidīgs rentgenu portfolio, kur citām jaunkundzēm ir smalkas fotosesijas. Tas būtu vēl biezāks, ja man arī te nebūtu kāda teikšana. Beigu beigās, kad par savām grūtā IKP kuplināšanas darbā pelnītām vietējās valūtas vienībām izgatavojam CT, kurā nemazam nevīd skolioze, toties ir gana daudz visa kā cita, valsts apmaksātais ķirurgs novelk - āaa, nav skolioze, atdod atpakaļ CT rezultātu un turpina tiražēt skoliozi.
Pēdējo pāra gadu laikā Liželei pienācās vairākas valsts apmaksātas vingrošanas un pat dažas masāžas, uz kurām jāgaida tieši gadu un, tā kā neviens nebija lāga apskatījis, kas skuķa mugurai īsti kaiš, no šīm aktivitātēm viņai kļuva nevis labāki, bet tieši otrādi. Beigu beigās mugura tika +- savākta par pašu līdzekļiem, kas jau tiecas uz lietota auto vērtību.
Mans ļoti skarbais rezumē - liela daļa bezmaksas medicīnas ir akurāti kaķu dzimtas dzīvniekiem, un bēdīgākais ir tas, ka valsts nauda tak tiek izdota pilnīgā bezjēgā. Viss, kas tiek darīts, ir ķekša pēc.
Sporta dispansers, vai kā nu to sauc , nav neko daudz mainījies pēdējo 25 gadu laikā, bet par to es izstāstīšu nākamreiz, galvenais, kas Jums, jāzina , dakter, ka Eurofit indekss ir tāda lieta, kur cilvēks var būt vienlaikus ar atūdeņojies un pārdzēries.
Powered by Sviesta Ciba