BoRdo -

About  

Previous Entry Jan. 8th, 2009 @ 01:40 pm Next Entry
dzīvoklis kurš man varētu patikt. 37k latos!
Hmm. Ja ņem vērā, ka pirms gada līdzīgs pasākums bija ap 60-80k jāsaka ka jāņem ciet :D
No otras pusses. Vēl tak amerika priekšā. Un vēl šis tas. Ehhh...
(Tell`me)
From:[info]scoux
Date: January 8th, 2009 - 01:58 pm
(Link)
jā, par tiem dzīvokļiem tagad ir aktuāla tēma.
doma ir līdzīga bet kaut kā tā situācija Latvijā neievieš pietiekamu uzticību.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: January 8th, 2009 - 05:04 pm
(Link)
Njā.
Ar šito situāciju kā tagad, arī man ar nekādām līzing./kredīt. saistībām negribas nekādas darīšanas. Lai gan jāatzīst, ka tā cena patiešām ir vilinoša.
No otras puses kā Lauvas k-gs teica: neviena būvorganizācija vai īpašnieks nepārdos savu celtni/būvi zem pašizmaksas cenas. So, var jau gadīties, ka tur arī ir kaut kāds dziļūdens akmens, kāpēc tās cenas ir tādas.
Lai nu kā, neziņa arī rada piesardzību un bailes. Ja es kaut ko no šīm lietiņām saprastu (tad man noteikti varētu zvanīt šajos jautājumos), tad, iespējams, mans viedoklis būtu cits. Konkrēts. Bez minējumiem. :)
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: January 8th, 2009 - 05:21 pm
(Link)
Nejauc jaunos projektus ar sērijveida.
Jaunie nevar nomest zemāk par kautkādu laktu taču tāds kurš jau 20 gadus un vairāk vecs ir mierīgi var tikt pārdots par ļoti skaistu cenu. Un vēl jau ņem vērā tos kuri ir sapirkušies un tagad nevar atdot savus kredītus. Tie pirmārt pirms dzīvokļa atņemšanas cenšās viņus vismaz pa kautkādu naudiņu pārdot. Un tur arī rodas cipari kuri ir zem dzīvokļa pašizmaksas.
Bet tāpat visslabāk ir skatīties uz tiem kuri ir atņemti un ir jau izsolēs iebaksīti. Tiesa tur nepieciešama liela naudas summiņa jau uz rokām jo pirmā iemaksa jāmaksā uzreiz un bez jebkādām saistībām. :(
Esmu dzirdējis par labumiem kur skaistus jaunos projektus pārdod par 40k latos kautgan viņa vērtība ir ap visām 80 un vairāk.
[User Picture Icon]
From:[info]cuba
Date: January 8th, 2009 - 06:33 pm
(Link)
Nu, jā.
Ir arī tādi, kas pārdod dzīvokļus, kurus paņēmuši uz kredīta, tevis jau pieminēto apstākļu dēļ. Tikai tur tā summa ir ~ viņu jau nomaksātā naudiņa + tu turpini maksāt viņu iesākto kredītu.
Ai, vārdsakot, ja būtu interesējies par tām lietām, gan kaut ko varētu vairāk pateikt. Bet šajā gadījumā, domāju, ka zinu vēl mazāk par tevi :)
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: January 9th, 2009 - 04:27 pm
(Link)
Nē. par to kredītu maksāšanu ir tā. Ja dzīvoklis ir nonācis banku izsolē tad pirmais solījums ir nenomaksātais kredīts + tur kautkas. Ja neviens nesola tad met zemē līdz nenomaksātajam kredītam. Vienvārdsakot, ja nopērk par pirmo solījumu var gadīties, ka arī tas kas ir maksājis kredītus tiek izlikts uz ielas un neko viņam pat neiedod. Ja sola vairāki un kautko biki vairāk par pirmo solījumu dabū augšā tad banka savāc tik cik palicis maksājums un pārējo dabū tas kurš nonācis finanisiālās grūtībās.
Tāda situācija kad tu nopērc un turpini maksāt viņu kredītu ir iespējama tikai tad ja viņš pats ielicis sludinājumu par XXX naudiņām ar piebildi, ka iespējams arī pārņemt saistības ar piemaksu!
From:[info]piepz
Date: January 26th, 2009 - 05:36 pm
(Link)
Banka tev tagad nedos kredītu vecajiem dzīvokļiem - tikai jaunajiem projektiem un renovētām ēkām. + vajag 2 galvotājus.
Ja gribi vecā mājā, tad pirmajai iemaksai jābūt 30% + jāieķīlā jau esošs īpašums (nezinu, vai tieši nekustamais).

Tā kā nav tā situācija tik sweet nemaz, kaut gan jaunajiem cenas iet zemē katru nedēļu :)

P.S. Sorry, ka tik vēlu te kaut ko iekomentēju, bet nu nesen sanāca konsultācija ar bankām par cik pašam šī tēma tagad ir aktuāla. Iedomājos, ka padalīšos ar informāciju.
[User Picture Icon]
From:[info]rikella
Date: January 8th, 2009 - 05:28 pm
(Link)
ja nav noslēpums, kur tu meklē un skaties tos dzīvokļus?
(Tell`me)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba