(no subject)

« previous entry | next entry »
Feb. 25th, 2018 | 08:27 pm

man patīk mācīt improvizācijas deju un kontaktimprovizāciju. goes both ways. vēl vairāk man patīk mācīties.

šodien mācīju 2,5h 1:1 nodarbībā cilvēku, kurš bija pilnīgs iesācējs ne tikai kontakdejā bet arī dejā vispār. šī nodarbība bija mana līdz šim lielākā skola. just, kā ķermenis integrē jaunas zināšanas un pieredzi, atrod jaunus loģiskos savienojumus, kas pārtulkojas efektīvākā kustības plūsmā un spējā just un klausīties. es pati neticēju tam, ko es jutu nodarbības beigās, jo šis cilv., nu, ou, well, tipisks sportista ķermenis. ar mīlestību pret spēku un formu, kas arī ir forši, bet ne kontaktdejā.

gribētu visiem parādīt, cik jutīgs un efektīvs un izsmalcināts savā kustībā un sadarbībā spēj būt ķermenis, ja tas atslābinās, iezemējas un sāk klausīties. jo tās taču ir mūsu ārējās smadzenes. neizmērojams jušanas potenciāls.

bez šīs romantiskās atkāpes gribēju piebilst, ka sapratu jaunu atziņu par kontaktdeju - tās galvenais tehniskais paņēmiens ir "release without collapsing", un tas atkārtojas pilnīgi visur - gan solo kustībā, gan kustībā grīdas līmenī, horizontal un arī vertical weight sharing.

https://www.youtube.com/watch?v=zQRF2sLK1vY - šis ir super. nevis tas, kā viņi māk visādus trikus (es tādus, un vismaz viens no viņiem izskatās ar aikido backgroundu), bet cik acīmredzami saspicēti ir abi ķermeņi un klausīšanos. nevienas liekas vai dekoratīvas kustības.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {1}

cits laiks

(no subject)

from: [info]siltavieta
date: Feb. 25th, 2018 - 10:40 pm
Link

fantastiski (video)

Reply