Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Es tieši mazāk uztraucos par to, kā ko sauc. Ir acīmredzams, ka jēdziens "sieviete" netiek attiecināts tikai uz bioloģiju, tādēļ visi šie vingrinājumi filozofijā un definīcijās uz praktisko dzīvi var būt grūti pārceļami. Es zinu, ka trans-sievietēm ir ļoti liela jēga no tā, ka viņas tiek sauktas par sievietēm, un man tas ir pietiekams iemesls viņas saukt par sievietēm. Tas man šķiet svarīgāk par bioloģijas marķieru precīzu apzīmēšanu.

Es vairāk uztraucos par to, ka anti-trans retorikas vārdā tiek popularizētas seksistiskas idejas, kuras tiek mēģināts iebarot it kā feminisma un sieviešu tiesību aizstāvības vārdā. Feminisms gadu desmitiem ir cīnījies par to, lai sievietes loma un vērtība sabiedrībā netiek balstīta bioloģijā, bet izskatās, ka nekur tālāk par dzemdībām un mēnešreizēm sievietes definēšanā neesam tikuši.

Otra lieta ir tāda, ka anti-trans retorika šobrīd uzpūš milzīgu ziloni no vispār nekā. Transsievietes sabiedrībā pastāv jau sen, un nekādas sieviešu tiesības tas nav apdraudējis. Ir ļoti interesanti, ka no ASV un UK konservatīvo puses nāk šīs anti-trans vēsmas feikā feminisma mērcē, kamēr īstie sieviešu tiesību apdraudētāji joprojām ir konservatīvi politiķi, kas cenšas visādos veidos ierobežot sieviešu tiesības, un mizogīnā sabiedrības daļa, kurā vardarbība pret sievieti tiek uztverta par normu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?