black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-07-11 15:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nesen tviterī Nils S.K. bija ielicis vairākus grafikus ar dzimumatšķirībām un pierakstījis secinājumu, ka sievietēm ir augstāka atvērtība un piekāpība, tādēļ starp viņām ir vairāk populāras kreisās idejas. Tomēr citos laikos citi pētnieki ir nonākuši pie atšķirīgiem secinājumiem (jau turpat komentāros Ikstens raksta, ka pirms 10 gadiem nonācis pie citiem secinājumiem). Es atcerējos divus citus autorus, kuri šos jautājumus ir pētījuši 20.gs. Viens bija franču autors, kura grāmatu šobrīd nevaru sameklēt, bet secinājums tajā bija apmēram šāds:





Otrs bija Vācijā dzimis brits Hans Eysenck, kurš secināja šādi



Viņam ir arī apkopotas atbildes uz jautājumiem par visādām tēmām, tostarp bruņotajiem spēkiem, militāro dienestu un atombumbu.




un reliģiju.



Pieņemu, ka Nila S.K. ieliktie grafiki un secinājums ir par mūsdienām un mūsdienās, šķiet, ka tā arī varētu būt. Taču paliek jautājums, kas ir mainījies, ja ticam abiem 20.gs autoriem, ka agrāk sievietes neko naski nebalsoja par kreisajiem. Vai ir mainījušās sievietes - tagad ir vairāk piekāpīgas un atvērtas, bet agrāk bija mazāk? (Nez vai) Vai arī ir mainījušās kreiso idejas? Vai viss kopā vai arī ir noticis kaut kas pavisam cits?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2024-07-12 11:37 (saite)
A ko tu citē to transpidaru? Neesi sapratis, ka esi žīds

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?