Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - time out

30. Dec 2006

07:44 - time out

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pēdējos gados ar kino ir bijis kā nu ir bijis . Lielā ekrāna priekšā iepriekšējo reizi sēdējām ēēē...pirms 2...3 gadiem ? I neatceros. Vakar no rīta pateicu - ejam uz kino. Gibsonam jumtu plēš konkrēti - sižets pats par sevi ņezatejļivijs, nav ne laika cilpu ne misterīmenu - un ir sanākusi kārtīga spriedzes filma. Sākumā likās, ka pretenzijas uz tēmas globālumu ir nepamatotas, bet pāris sekunžu epizode ar konkistadoru kuģiem pašās beigās tomēr ir spēcīga. Filmas pamatvēstījums iedarbojās tik spēcīgi (varbūt pie vainas lielais ekrāns un dolbijs ?) ka ap stundu klīdām pa Vecrīgu un dzērām tēju.

Arsenālā ir interesanta izstāde - Latvijas neprofesionālo mākslinieku darbi. Pamatā gleznas, dažiem kokgriezumi. Interesanti un vietām ļoti smuki. Interesanti par bio - pamatā jau visi ir vai bijuši stiklašķiedras spolētājas, mežsargi, elektriķi un citi strādnieki, bet re kā - ir i impulss, gan laiku var atlicināt. Viena sieviete glezno ar - ko domājāt ? plastilīnu ! Zobu pastu es nemaz nepieminu.

Augšā ir Alnis Stakle, "jaunais talants Latvijas fotogrāfijā", ka rakstīts anoteišenā. Ne man, ne sievai nepatika. Man pie Granta patīk, ka viņš savām bildēm raksta klāt Kuldīga 1983 vai Alsunga 1990 - tas kautkā padara fotogrāfiju man uztveramu. Neko nerakstīt klāt var tikai smukiem dabasskatiem vai pliku sieviešu bildēm.

(ir doma)