Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

26. Okt 2006

[info]biezpientaure

22:00

Lūk, kas ir interesanti - lai glābtu alkānu aknas Preiļos, Veselības ministrija meklēs papildus naudu. Kad vajag izglābt bērnu, bieži vien tas paliek uz vecāku gribasspēka - meklēt un vākt ziedojumus, lai cilvēciņš, kurš nākotnē potenciāli maksās nodokļus, varētu dzirdēt vai kustināt kājas.
Ja rēķina ciniski, tad mazais varbūt i neizdzīvos, un ja izdzīvos, tad nekādus nodokļus nopelnīt nevarēs, bet te, lai kāds tomēr, bet darba ņēmējs. Lai arī aknas viņam skalos (šoreiz un nākamās reizes) par pārējo nodokļu maksātāju naudu. Abi gadījumi ir ciniski.

Bet kaut kas tajā tomēr ir - nu kā tas nāk, ka policija nevar atrast krutkas avotu ? Tas viss no demokrātijas, starp citu. Ja vienam turpat slimnīca iespiestu pautus skrūvspīlēs un tas izdotu tirgotāju, tad pēc analoģiskas operācijas uz tirgotāja pautiem parādītos jau nākamais posms - kurjeri vai transportētāji. Nujā, tagad jau visādas tiesības, bet labi organizētu atzīšanos grūti pierādīt. Tiem, kuri draudēja par izdošanu dedzināt mājas, ar kinematogrāfā atveidotām policijas metodēm iedotu pašu zālītes - īssavienojuma dēļ nodega māja ar visu točku, gadās taču nelaimes pasaulē. Atkal ciniski.
Viena problēma - vai labākas pasaules vārdā var izmantot metodes no to arsenāla, no kā gribās attīrīt pasauli ? Kurā brīdī kļūsti tāds pats kā viņi ? Bet varbūt nevajag turēt sevi augstāk, domāt esot atšķirīgs - nē, mēs esam līdzīgi, bet es tevi maļu desās par to, ka tu apzināti tirgo indi - nekādas morāles, vien tīra darbība. Būt labam nenozīme būt ņuņņam, kurš nevar krutkas tirgonim uzkāpt ar zābaku uz rīkles un izsist atzīšanos.

Personiski es labāk gribētu, lai par naudu kuru atskaitu nodokļos, kādai mammītei ieliek ceļa endprotēzi vai laukos uzceļ sporta zāli, nevis restaurē aknas alkāniem. Tev nebūs sodīt ? Ir jau sajūta, ka līdz fašismam vien pāris soļi palikuši, bet kautkādai attieksmei jābūt.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..