Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

1. Aug 2006

16:25

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Tā, pietiek geju, politikas un apceres. Vienkārši dokumentēšu savu atvaļinājumu, no kura puse jau nodzīvota - nedēļa pa Rīgu, otra - pie jūras.

Pirmdien uztaisīju bildes no otrās nedēļas, pie kurpnieka mazajai saīsināju sandaļu siksniņas un Vecrīgā satikām pārīti knīpu un knēveļu pusdienojot.

Šodien ar meitu izbraucām ar kuģīti "Jelgava" (lai gan sākotnēji braucām staigāt pa Uzvaras parku, jo nespēju atbildēt uz visiem "kas tas ir" un "kāpēc", bet ceļā mainījām plānu), afigiķelņijs pasākums - pirms atiešanas uz klāja skan itāļu estrāde, meita kaifā dejo, es ar vienu aci vaktēju meitu, ar otru vēroju tipāžus. Tātad pats kuģis - dabldekers from soviet times, uz šitiem bērnībā nebiju braucis. Dažādu stilu kabīnes un sēdekļi. Dzinēja skaņa klusāka par gaidīto rēkoņu. Komanda v štatskom iekasē latu par stundas braucienu un neaizliedz sēdēt ar kājām uz ūdens pusi. Vispirms apkārt Zaķusalai, beidzot redzu jaunā tilta balstus, tad pa otru pusi atpakaļ, uz otru pusi līdz pasažieru ostai un krastā. Sakiet vēl, ka Rīga ir dārga mauku māja, bet tai pat Londonā šāda pašļūkāšana maksā vismaz 8 paundus pusstundā, tik nezinu vai našķi t.s. bārā arī ar 100+% uzcenojumu, kas protams ir smieklīgi, jo vienīgie kas pirka salmiņus un mazās sulas paciņas, bija vietējie ar bērniem, savukārt ārzemnieki stoiciski fotogrāfēja dūmakaino pilsētas panorāmu un tiltus. Var teikt, ka pusdienlaika tveices laikā tas bija sasodīti labs veids kā notērēt latu.

Stay tuned.

(ir doma)