Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

16. Jun 2019

[info]biezpientaure

09:04

Mans brauciens ir noticis. Pirms tam bija vairākas brīvdienas, kurās vai nu pārmērīgi līst, vai darbi vai kas cits un tad pienāca diena, kad es saņēmos. Mazliet loģiskas pieejas ļāva apgādāties ar pumpi, ielāpiem un pat kameru somā, bet ironiski, ka par aizmirstu multitūli atcerējos 1km pēc izbraukšanas un karstuma dēļ nolēmu neatgriezties. Par laimi, laiks bija vienkārši ideāli piemērots - iepriekšējā svētdiena bija mazliet vēsāka par nedēļas vidu, bet šā vai tā noderēja abas ūdens pudeles. Vietās, kur koki veido tuneli, bija patīkami vēss - iepriekšējā naktī stipri nolija, bet līdz pēcpusdienai virsma jau bija blīva un kas patīkami - bez dubļiem un arī bez putekļiem. Mans lielais jautājums ir tāds - kāpēc šo megaresursu neesam sākuši attīstīt jau sen? Atgādinu, ka noplēsto dzelzceļu km mums ir daudz un tie savienojas ar kaimiņvalstu noplēstajiem ceļiem - sanāk gana gari gabali.

Rāmja soma ir labs veids, kā vadāt līdzi vajadzīgos loriņus, tikai manā gadījumā vienai no pudelēm jāatrod cita vieta, lai nespiež somu, samazinot tilpumu. Pat pēc īsā brauciena sajutu, ka cietie rokturi jāmaina uz ērtākiem, jāliek stūres ragi vai pat varbūt cita veida stūre. Šaurā un taisnā mtb stūre ir ļoti atsaucīga, bet tagad vienkārši sajutu kāpēc stūrēm ir dažādi izliekuma leņķi.

Beigu beigās 2" riepas nemaz nebija par platu - vietām segums ir mīkstāks, vietām - šķemba ar lieliem oļiem, un reizēm gadās dīvainas, nezināmas izcelsmes šķērsvagas ko ne vienmēr izdevās laicīgi pamanīt (īpaši ēnainajā tunelī) - samazinot spiedienu riepās braukšana kļuva krietni komfortablāka un jo lielāks apjoms, jo mīkstāku riepu var braukt. Neskatoties uz riepu platuma un spiediena nozīmi, visu brauciena laiku bija sajūta, ka tērauda rāmis ir patīkamāks par alumīnija. Bet lai nu šoreiz izpaliek lampu pastiprinātāja īpašā skaņa) Varbūt esmu vienkārši notrāpījis ar izmēru un pietiekoši dzēru.

Būs jāmēģina pabraukt uz citu pusi, šķiet, ka šis man gadījies tīrākais posms. Citur ir saaugusi gara zāle, kas rīta agrumā izmērcē visu, kam pieskaras. Dzirdēju, ka pašvaldības par kopšanu saņemot naudu, nez kas domāts ar kopšanu - gulšņu un krūmu novākšana, vai arī izpļaušana? Nesaprotu, kāpēc dažos posmos zāles ir ļoti maz un citos - daudz. Neizskatījās, ka tur daudz brauktu ar velo, varbūt tomēr braukā ar mašīnām un tāpēc zāle nesaaug?

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..