Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

13. Jul 2017

[info]biezpientaure

00:38

žanrs "ģimenes atkalredzēšanās", norises vieta - krasta ielas lido. jā, cilvēkiem patīk atkal un atkal atgriezties pirmajā nozieguma vietā, piedzīvot izvēles mokas, šo patērētāja ekstāzi. bet izvēlēties var ēdienus, radiniekus - nē.

pirmais iespaids - ja nealojos, tad seno laiku godība ir paputējusi, jaunie laiki nākuši ar racionalizāciju, ekonomiju un tādu kā tievēšanas tendenci. atsevišķi nodalījumi nedarbojas (darbdienas efekts?), nav necaurejamas cilvēku burzmas un krievu tūristi veido saskatāmu apmeklētāju daļu. bērnu laukums arī nebija pārpilns. šeit man vairāk rūp, kas noticis ar cilvēkiem - tie ir devušies prom, tie mainījuši ēšanas ieradumus vai tas ko liecina par ekonomikas stāvokli.

par gastronomiju neko nevaru pateikt, pa šķīvi izsmērētās fazānu aknas pasniedz cituviet, tomēr jebkuru ēdienu lido es ēdīšu labprātāk, kā aziātu ēstuvju izstrādājumus. galu galā, nav jau tā, ka obligāti jāēd ceptie kartupeļi ar desām, ketčupu un majonēzi. bet no glutamāta, ko aziāti mīl un ciena, es nevaru atdzerties 2-3 dienas.

bet tas viss ir tikai ievadam. iestājies rindā pēc kafijas, nopētīju ka to gatavo saprātīga izskata verķī un ir cerības uz pieņemamu kafiju, kas ļautu mazināt atkalredzēšanās līdznesto smeldzi. meitene iesitusi roku, darbojas veikli un rinda patīkami virzās uz priekšu. kafijas dzirnaviņas ir mk k30, divas gabalas (izskatījās, ka vienas ar tumšāku un otras ar gaišāku grauzdējumu) - tas jums nav baseins ar vairākās valstīs strādājušām dzirnavām vēl no dozatoru ēras. mazā, kambarainā sirds iegavilējas. tā aizdomās iedrebas, redzot ātro un resno strūklu. un ieīdas, piegrūžot tasīti pie deguna. ieraujot malciņu, sirds jau saraujas. runa pat nav par bezjēdzīgi iztērēto naudu - zūd ticība labajam.

īsiem vārdiem - tas ir tas, par ko esmu rakstījis iepriekš. ir smalka tehnika, tā spēj volumetriski piepildīt traukus (katram dzēriena veidam savu tilpumu). bet rezultāts nav teicams, es pat neprasu izcilību. labam rezultātam nevajag daudz - labas un svaigas pupiņas, maluma pakāpes pieregulēšana, nevis paļaušanās uz to, ka aparāts jau ielies vajadzīgo daudzumu.

espreso uzreiz atklāj visu būtību, latēs un lai sargā Kecalkoatls, sīrupkafijās kafijas garšai nav ļoti lielas nozīmes. ar espreso nekas neko nemaskē un neizdaiļo, tur ir tikai pāris malki, pāris mirkļu patiesības. vai arī nē.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..