Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

6. Jan 2017

11:36

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pirms laika esmu rakstījis, ka espreso ir tehniski prasīgs dzēriens. Izrādās, kafijas samalšana gatavošanai nospiešanas variantā nav daudz vienkāršāka. Pavei, iegūt homogēnu gana smalku malumu var ar dzirnaviņām, kas nopērkamas par saprātīgu naudu. Presei vajag parupju malumu, bet tagadējo tehnoloģiju īpatnība ir tāda, ka mehāniski drupinot kaf. pupiņas, neizbēgami izveidojas arī smalkāka frakcija, un no tā nav brīvas pat nesaprātīgi maksājošas dzirnaviņas. Tas nozīmē, ka smalkā frakcija ievelkas daudz ātrāk un ietekmē garšu, ja vien neesat gatavi sijāt malto kafiju caur sietu. Būtu nevis taisījuši telefonus ar 12 korēm un 21 megapikseli, bet izgudrojuši lāzerdzirnas, kas pupiņu sadala N vienādās daļās. Vai šķeltu tās ar ultraskaņu kā nierakmeņus.

(ir doma)