Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

28. Sep 2016

09:12

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kautkādā prāta aptumsumā neuzvilku cimdus, bet termodinamika ir vienkārša - ķermeņa daļas, kas aktīvi nedarbojas, netiek pienācīgi apasiņotas un jo lielāks pārvietošanās ātrums, jo vairāk esam pakļauti aukstuma efektam. Nācās apstāties un aptīt vienu plaukstu ar peldbiksēm, otru pa brīdim bāzt kabatā. Dvielis uz abām rokām būtu pārāk ierobežojoši. Atpakaļ braucot, saule jau uzlēkusi un var izturēt (turklāt arī somā nav nekā sausa), bet mācība bija labu labā.

Jānopērk bagāžnieks, lai var mantas vest uz tā, nevis uz muguras - mugursoma izjauc siltumapmaiņu (hotspots zem somas), uz to vajadzēja jau sen saņemties. Smagas somas gadījumā arī vieglāk.
Ja nekļūdos, velobagāžniekus aktīvi pilnveidoja pēckara Japānā, kad valsts un ekonomika bija tūtā, bet vajadzēja veidu lai pārvietotu ne tik sīkas kravas bez iekšdedzes dzinēja palīdzības, tad arī izdomāja abpusējo atbalsta kāju, lai vellapēds stāvētu stabili uzkraušanas laikā.

upd: šodien komisija paziņos no kurienes (teritorija) tad tika izšauta nelaimīgā raķete, kas sasniedza MH17. Tikai man aizdomas, ka tas kārtējais formālais punkts, kas tiek servēts publicitātei, bet vispār tur jau ir notikušas vienošanās, kurš kuros punktos piekāpjas un kas par to netiek atslepenots. MH17 paliks tautas piemiņā kā traģēdija (tā tas arī ir, un tur arī nekas nav jāmaina), vainīgie saņems nopēlumu vispārīgā veidā, bet vispār te jau ir uzzīmējušies jauni sūdi un reizēm situācijas risinājums iespējams, vien upurējot noteiktu cilvēku grupu un pat mazu tautu intereses.

(ir doma)