Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

9. Sep 2016

[info]biezpientaure

08:26

Pasaule ir pārdzīvojusi septītā aifona atnākšanu, es tikmēr esmu izglītojies dažās axes viltībās. Jā, ķīnieši ja cērt, tad galva ripo. Nauda ripo. Nu, piemēram, ir tādi brīnišķīgi pārdevēji, kas tējas iepakojumu nobildē tā, ka nevar redzēt hieroglifu, kas apzīmē tējas šķiru. Aprakstā ir minēts premium, bet apraksts ir dzeja, dzejnieka Suņa pants kas var saturēt teju jebko. Tāpat kā jūsu tēja. Vai arī listinga bildē ir special grade, bet komentāros cilvēks slavē pirmās šķiras tējas paku, kam būtu jāmaksā lētāk. Pats arī kā mazais iekritu - paķēru tēju, kurai nesakrīt šķira, vecums un apraksts, t.i. norādītās klases tēja ir ražota noteiktā gadā un norādītā gada spiedumam nebūtu jābūt - nupat vienojāmies par kancelēšanu, lai arī pārdevējs pēc pirmā WTF? jautājuma bija pasteidzies ziņot, ka paka ir jau izsūtīta, lai gan reāli tas tā nav. Labi, ka bija mazais 100gr tuo, summa neliela, bet mācība laba. Par tiem, kuri sūta skaisti iepakotus salmus vēl nemāku stāstīt, un ceru ka pietiks prātiņa arī neiekrist.
Bet ir, ir pārdevēji kuriem var uzticēties un kopumā viņi mani čakarē legāli un es tam nepretojos. Tas izpaužas tā, ka maksāju 100% uzcenojumu iekšzemes cenai, bet jāsaprot, ka ieejot tējas veikalā Ķīnā, es maksātu pa virsu 200-300%. Bet ir sajūta, ka visādu parasto tēju gadījumā - dianhongi, dārdžilingi, maofengi, assami utt. - var pirkt no vācu šopiem, maksājot ~eur13 par pakas sūtīšanu uz Latviju un zināt, ka tā ir standarta produkcija, ka tas nav lētākais pirkums, bet kāds tur ir garšojis, strīdējies ar piegādātājiem un uzņēmies risku, ka šķira un vecums atbilst norādītajiem.

Grigorija Potjomkina blogā lasītāji vaicā, kāpēc viņš pats Krievijā pārdod tēju ar uzcenojumu, te var tikai pakratīt galvu un teikt - ja jums šķiet, ka dzīvot gada lielāko daļu Ķīnā, meklējot dīlus un pārdot to par pašizmaksu ir varens izaicinājums, nu reku jums karogs un uz priekšu. Bet palasīt interesanti - par visādām kultūras atšķirībām, par spļaušanu uz ielas, taksī un pat baseinā. Par laovajiem, kas būtu es vai jūs, izkāpjot no lidmašīnas Ķīnā. Reizēm biedrs kļūst didaktisks, bet paškritikas programmas ietvaros es to spēju pieņemt.

UPD: šait. Atklāju, ka esmu pats kļūdījies. Atvainojos pārdevējam. Par to nelielo summu varēju taču neiespringt un vēlāk tikt skaidrībā.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..