Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

5. Sep 2015

[info]biezpientaure

08:36

Nezinu, no kura gala sākt un vai vispār vajag, bet gribās uzskicēt, lai kaut kad vēlāk būtu atskaites punkts. Protams es negribu, lai Latvija kļūtu pārapdzīvota, droši vien to negrib arī aziāti kuri tagad jau dzīvo vai uzturās Latvijā, apdulluši no brīvās vietas daudzuma uz personu. Jā, es esmu notrulis pret abstraktām ciešanām ziņu portālos un TV ziņās. Jo to ir tik daudz, ka pretējā gadījumā man pašam vajag palīdzību, bet es vēl gribu padzīvot ar daudzmaz nepilošu jumtu. Tā teikt - nekā personīga, tikai pašsaglabāšanās instinkts.

Tātad, par lielajām lietām. Ja cilvēkam savā zemē ir no kā pārtikt un negriež nost galvu - kāpēc lai viņš kaut kur bēgtu? Vajag radīt apstākļus, lai cilvēki neskraidītu apkārt zemeslodei.

Situāciju, kad kāds mēģina pārdalīt teritorijas, var risināt pagalam vienkārši. Nav iespējams pārdalīt to, kā nav. Tātad, sanāk ka jābūt pavisam citai sociālajai struktūrai. Ja nav valsts, ko sagraut, nevienam neienāks prātā rīkot revolūciju. Ja kāds nogalina apkārtējos un rezultātā viņš pats dzīvo sliktāk, jo kāds vairs nerada labumus - fiziska iznīcināšana kā ietekmes līdzeklis izzudīs. Tātad, ideāli būtu apstākļi ka nav iespējams izdzīvot, pašam neko neradot un nesadarbojoties ar pārējiem.

Būtībā jau tagad visādos izolētos režīmos pietiktu iemest personālos evakuācijas līdzekļus un visi veselie indivīdi no turienes notītos. Tādā veidā diktatori un tie, kas vēlas par tādiem iztaisīties, sēdētu kautkādas teritorijas viducī bez 86% elektorāta. Ja to pareizina ar ekonomisko izolāciju, kuras dēļ šim nesanāk nekāda tirgošanās un ienākumi, sanāk norūpējies vientuļnieks, kuru vai nu novaktē no drona vai ļauj tam nomirt no vecuma brikšņu vidū. Tieši brikšņu, jo bez naudas nekādus stikla torņus neuzbūvēsi.

Vai gadījumā, ja visa Zemei būtu viena valsts, kautkādi nemieri būtu nevis kukaiņu skraidīšana tur tālu aiz robežām, bet valsts iekšējā lieta un risināma tūlīt, nevis nogrūžama ano drošības padomēm u.c. nogurušu onkuļu biedrībām. Totalitāra sabiedrība, ko jūs sakāt - kā kas, tā zlaukt! ar mušu pletni. Toties nebūtu gremšanās, ka padomes vieniem atļauj bombardēt nemierniekus, kuri veic masu genocīdu, bet citiem neļauj. Mušu pletnei būtu pielietojums tikai līdz noteiktam laikam, kamēr cilvēce apgūst globālās sadzīvošanas noteikumus.

Dzīvojot valstī ar brīnišķīgu klimatu, kurā ir pietiekoši dzeramā ūdems, ir jāsaprot ka mēs bez lielas piepūles izmantojam labumus, par kuriem daudzi būtu gatavi cīnīties. Asinsizliešana ir bezjēdzīga, labāk sarīkojam konkursu. Spējīgākie lai dabū labākus apstākļus, neatkarīgi no ādas krāsas un dzimšanas vietas. Pļēguri, narkomāni, hroniskie sliņķi un destruktīvie elementi lai dabū sliktākus apstākļus. Atkal dzirdu vaimanas par totalitārismu, bet šodien jūs jau tāpat neesat bezgalīgi brīvi savās izvēlēs. Nu tad kāpēc neiekārtot tā, lai jūsu izvēles vēl vairāk ietekmētu dzīves apstākļus?

Tas viss nedarbosies, ja 80%+ joprojām dzīvos reliģiju ietekmē. Tātad, vajag naudu izglītībai, lai cilvēki ticētu dabas likumiem, nevis leģendām. No otras puses - ja tie daži procenti izglītoto izgudroja atombumbu, kas notiktu ja izglītoti būtu 80%. Man gan šķiet, ka tad nostrādātu vairākuma likums un cilvēce vienkārši nedarītu dažas lietas, cauri kurām tā ir gājusi.

Katrā ziņā ir sajūta, ka manas dzīves nogalē daudz kas izskatīsies krietni savādāk, kā tas bija un ir tagad. Galu galā, vienu sociāli tektonisko nobīdi esmu jau piedzīvojis, neredzu iemeslus lai nebūtu vēl citas.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..