Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

16. Feb 2015

[info]biezpientaure

22:16

Runājot par telefona (vai jebkura cita verķa izvēli), svarīgi ir saprast, ko vajag, ko gribās un kā tas savienojas ar pieejamo. Piem. man no telefona nevajag daudz - lai tam būtu modinātājs, meila klients, vienkārša pārslēgšanās starp teksta ievades valodām nemainot sistēmas valodu, browseris fragmentārai lietošanai, taimeris, parocīga skaļruņa ieslēgšana, ātra piekļuve profiliem, kartes ir pluss bet ne kritiski. Mācīts papagailis, kas saprot manu jautājumu un māk atbildēt, neinteresē. Spēles neinteresē. T.i. atkrīt apskati ar cpu punktu skaitīšanu. Displejs, tātad. Šķiet, 4" ir vidusposms starp ērtumu un lietojamību, vēl izmantojams turot vienā plaukstā un ar tās pašas rokas īksķi darbinot. Pierasts sīkākus sīkumus bakstīt ar plastmasu vai nagu, tagad šitāda lieta neesot vairs visur pieejama, vajag pirkstu vai speciālu cīsiņu lietošanai salā, nu vai konduktīvos cimdus. Tas gan muļķīgi.

Šķiet, ka tagadējiem telefoniem vairs nav cauruma kurā ievērt gumiju vai siksniņu, jo telefonu no somas parasti velku aiz siksnas, bet nēsāt to grāmatvākos man liekas tikpat lietderīgi kā fotoaparātu - šaurā somelē kas to itkā pasargā, bet vienlaikus traucē ātri izmantot un veicina nomešanu, cenšoties to izstīvēt laukā. Kā likums, telefoni ik pa laikam mēdz nokrist zemē, es par to nesatraucos un uzskatu ka plastmasas korpuss ir piemērotāks, mazāk slīd rokā (matētā plastmasa) un ja nokrīt, tad palēkdamies aizripo un ir lietojams tālāk, tas nebuktējas, amortizē triecienu, un ko tur liegties, neizraisa vēlmi to auklēt kā jēlu olu. Protams, ja statuss prasa lietot cēlmetālus ar kristāliem, tur citi kritēriji.

Webus skatos visai maz (pa ceļam noorientēties), filmas - hahaha, tam ir televizors, tātad 5-6" nav aktuālas. Displeja tips - tā kā telefona ekrānā skatos ļoti maz, tad tam tikpat kā nav nozīmes, ja nu tikai lasāmībai saulainā dienā. Varbūt tiem, kas skatās filmu piecatā, tie leņķi ir svarīgi. Punktu skaits un krāsu telpas - fotošopus nedarbinu, bet pārējam nav tik kritiski, vai redz kādu nelīdzenumu un vai sarkanais ir tieši tāds pats sarkanais kā kompī. Uzskatu, ka tel. displeji jau sen ir pietiekoši labi, cilvēki tāpat nevar no tiem atrauties.

Agrāk likās ka ietilpīgam akumulatoram ir liela nozīme, bet kopš pirms daudziem gadiem atradinājos no veco laiku niķa izlādēt pāri pusei un lādēju teju katru otro dienu, šis vairs nav būtiski. Nedēļu, kā senlaikos, tāpat netur un tātad nav ko iespringt - ja nu ar lidmašīnas režīmu var mazliet pastiept laiku.

Ko vēl var vēlēties? Pareizi, var izlikties par gudru un pētīt SAR ciparus. Daudz laimes. Pirmkārt, ir jāsaprot, ka vienam modelim tie ražošanas laikā var mainīties un ražotājs norāda pēdējos mērījumus. Otrkārt, daži norāda, ka tie iegūti darbinot vienlaicīgi gprs vai umts + lokālie bezvadi, citi nenorāda neko. T.i. nav skaidrs, cik un kas būs zvanot, cik browsējot atsevišķi. Varbūt standarts arī nosaka, pie kādas zonas kvalitātes mēra, bet jāsaprot ka vienubrīd tie cipari būs mazāki, citbrīd - lielāki. Nē nē, es nesaku ka tiem cipariem nav nozīmes, es tikai saku ka vidējais cilvēks diez vai saprot to patieso nozīmi un tādēļ nez vai SAR cipari ir jēdzīgs kritērijs. Atcerējos Strugacku Pikniku, tā mēs te spēlējamies ar loriņiem, par kuriem nezinām faktiski neko.

Lūk, atcerējos par LTE. Izrādās, līdz šim 3G esmu ieslēdzis vien pāris reizes, jo edge saitiem ko apmeklēju, vienmēr ir bijis pietiekoši ātrs, līdz ar to megaātrumi lai paliek lietpratējiem (piebilde - laptopam kā modēmu neizmantoju, pārāk ātri nosēdina baču un lai pēcāk runātu, vienalga jālādē).

Nesen veicu eksperimentu ar podziņtelefonu un pēc dienas biju izbesījies. Nea, kad ir pierasts pie tā, ka simbolu var ievadīt ar vienu nospiedienu (vai 2, ja vajag diakritisko zīmi), tad ir ļoti grūti atgriezties pie T ievadīšanas ar 4 vai vairāk (ja paskrien garām) nospiešanām. Ar ekrāna izmēru sadzīvot būtu vieglāk, ja salīdzinām.

Secinājums? Skaties kā gribi - varu pirkt teju jebkuru iesācēju telefonu ar piemērota izmēra ekrānu un ja netrāpīšu uz neveiksmīgu modeli ar dzimšanas gļukiem ko nelabo ar apdeitiem, zaudētājs nebūšu.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..