Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

7. Nov 2014

[info]biezpientaure

19:19

Beidzot esmu trāpījis uz seriālu, kas nevis aizrauj vai atstāj vienaldzīgu, bet ērcina - ze100. Sižets izklausās daudzsološs (cilvēce pēc 100 orbītā pavadītiem izdzīvojošanas gadiem mēģina atgriezties uz Zemes, pirmajā sezonā nosūtot turp ar likumu konfliktējošus jauniešus). Tagad saprotu, kas ir neizmantots potenciāls, samocīts un nepārdomāts sižets, slikta faktoloģija. Nujā, itkā man būtu tādas dzīves pieredze, bet ja acīmredzami nav ticamības momenta, tad ko tur. Piem. es neko nezinu par meta štellēm, bet visiem zināmais šovs neradīja sajūtu, ka ēdu sojas cīsiņus. Kaut gan droši vien ēdu, bet tur jau tas knifs - ēst un nejust.

Lasu, ka sāk izrādīt visai nopietnu filmu interstate interstellar. Ja filma ir par augstākajām vērtībām, tad es mazliet nesaprotu noņemšanos ar MC vizualizāciju, itkā tam būtu nozīme. Ja reiz to neviens savām acīm tāpat nav redzējis, vai ir jēga veltīt tik daudz laika, lai kino to attēlotu pēc iespējas tuvāk tā patiesajam izskatam? Šeit uzreiz jāpiebilst - protams, labi ka uz Zemes kāds par to domā un nav nekā nosodāma, ka tas notiek filmas uzņemšanas procesā. Starp citu, būtu interesanti uzzināt, vai pašus astrofiziķus satrauc šis jautājums? Galu galā, kosmiska mēroga ķermeņu un procesu, kas cilvēcei lielākoties zināmi kā secinājumi un formulas, vizualizācija ir gaužām....viens pīpis, teica Bizamžurka un izsvieda dārzā maizīti, ilustrējot kosmisku kataklizmu.

Tad vēl turpinot par šādu ceļojumu - tas būtu pieļaujams vien zinātniskās antiutopijas apstākļos, kad būs uzvarējuši roboti un sadalījuši cilvēci kastās, nu tur planktons, operatori, problēmu risinātāji, izgudrotāji utt. Nu, padomājiet, vai tas ir atbildīgi pret kosmisko saprātu un ķermeņiem - ļaut doties izplatījumā jaunas cilvēcei piemērotas planētas meklētājiem, ja perspektīvā uz turieni dosies čuvaki ar babkām vai to rokaspuiši? Īsumā, cilvēcei ir vajadzīga nākamā planēta, ko pārstrādāt procesoros, ekrānos un šmotkās. Ja uz jauno planētu dotos tikai kasta, kas rada vairāk nekā patērē, spēj domāt ārpus čāpstināšanas un atbildīgi izturēties pret vidi un līdzcilvēkiem, tad lai lido, protams. Pārējiem būtu jāpaliek tepat bez variantiem. Vispār jēdzīgākais variants būtu, ja pārcelties fizioloģiski varētu tikai kaut kādā veidā evolucionējušie, lai vienkāršotos atlases padarīšana.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..