Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

19. Feb 2014

[info]biezpientaure

21:30

Atskatoties uz trubas finālu džekiem, prātā nāk šo spēļu galvenā atziņa - ikvienā sporta veidā pienāk līderu nomaiņa. Lūk arī Šons Vaits, amerikāņu cerība, ir nonācis krustcelēs. Lasu, ka divu olimpisko zeltu vinnētājs šoreiz ir skipojis slopu, "the injury risk was too great, potentially damaging chances in his signature event, the halfpipe".

"I remember White once telling me his favorite thing is to show up to a halfpipe or slopestyle competition when the weather is bad, or the pipe is cut poorly, or everyone is complaining about the course — because that’s when he shines."

Īsos vārdos, nācija un rezervisti ir nikni par to, ka Vaita vietā slopā nebrauca kāds cits. Kas notika trubas finālā? Pirmajā braucienā viņš trāpīja uz malas un otrajā, spiests forsēt, nosēžoties tomēr ar roku atbalstījās lai nezaudētu līdzsvaru, kas beidzās ar depresīviem 35 punktiem.

Nē, man nav ko pārmest un būtībā man tas ir pilnīgi paralēli, jo mani šeit vairāk interesē nevis konkrētie rezultāti un es pat neesmu snovborda apjūsmotājs, bet fenomens kopumā ir izpētes vērts. Protams, par daudziem sportistiem varētu uzņemt filmu, Finčers mani pilnībā apmierinātu kā režisors. Par bērnību ar sirds defektu koriģējošām operācijām, par attiecībām ar kolēģiem (Vaits esot savrupnieks, saukts par vientuļo vilku, kas nekautrējies pozicionēt sevi kā strādīgu maitu kas iet uz rezultātu, nevis tusiņu), par panākumiem (He is also the first athlete ever (on snowboard or skis) to win gold medals four years in a row in the Winter X-Games Superpipe utt.), par traumām, par dzīves pieredzi. Un tad pienāk starti, kad prognozētie panākumi izpaliek (protams, ceturtā vieta Sočos arī nebija slikti, bet likme bija uz zeltu). Kas būs Korejā? Kas notiks pa vidu? Kā pa šo laiku attīstīsies attiecības ar kolēģiem, ar sporta funkcionāriem un sponsoriem? Un protams, iekšējais konflikts, kas notiek ar līderi pie lielākām neveiksmēm, cik liela ir spēja iet tālāk, nepaklupt pret pašpārmetumiem, tur taču arī soctīkli vārās, ko tas viss prasa no cilvēka?

Par Bjorndālenu arī varētu uzņemt filmu, bet tā būtu savādāka filma, pat ne tikai par 8 o.zelta un 13 o.medaļām kopumā, bet arī par startiem vecumā, kad viena daļa jau guļas zem skalpeļa un visas tās lietas, kad uzskatāmi salīdzina jaunības spēku un brieduma pieredzi. Kautkad arī viņš nevarēs un varbūt pat negribēs startēt, nē, šeit arī sanāktu laba filma, skanēs banāli protams, bet kautkas vikingu garā tur būtu.


http://www.guyrhodes.com/blog/index.php/sochi-2014-down-the-pipe/

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..