Sausa klepus gadījumā atcerējos, ka medu var ieliet ne tikai izgrebtā rutkā, bet arī sīpolā. Precīzāk - sīpolu sīki sakapā, ieber burciņā, sajauc ar medu, vāks pāri un jau pēc pāris stundām būs kāda karote sīrupa. Pēc pirmās devas var pielikt vēl karoti medus, lai izvelk atlikušo sulu. Kad sīrups nosmelts, paliek sīpola gabaliņi, kas piesūkušies ar medu. Varbūt kāds var ēst, bet švakākiem cilvēkiem (kā man) der šādi - aplej sīpola gabaliņus ar karstu ingvera tēju, aizskrūvē vāku un ļauj ievilkties.
Šoreiz tas klepus tāds, ka prasījās tieši sīpolu. Sīki sakapā sīpolu, sajauc ar krējumu, sāls/karijs pēc garšas.
Tad vēl tā - sakapā sīpolu, apcep uz pannas (sāls/karijs pēc garšas) un sajauc ar griķiem. Nē, sablenderētu sīpolu kokteili ar kariju es vēl neesmu dzēris.