Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Komentāri

14. Dec 2009

[info]biezpientaure

15:29

Kas attiecas uz jauninājumiem, sadzīvē es tos pieņemu lēni - man pietiek ar jauninājumiem darbā. Tātad, vakar es nopirku pirmo CFL spuldzi, to ko sadzīvē mēdz saukt par ekonomisko. Atzīšos, es tās uzskatīju par samērā dārgām ar aukstu, nepatīkamu gaismu. Kad spuldzīte santīmu vietā maksā latus (3.50 par 13W like a 60W osram, krūzā), tas prasa pārkāpt iekšējam abiniekam. Gaismas temperatūra, nu es to neesmu mērījis bet jāsaka, ka nav gluži kā kvēldiega spuldzei, bet nav arī kā agrāko laiko fluorescentās trubas. Gaismas spožums šķiet tomēr mazāks nekā 60W kvēldiegam. Bet! Tā kā tā strādā blakus rokai uz darbgalda, tad nevaru nejust kautkādu smaku, tā kā silta plastmasa, vai. Interneti ziņo, ka šāda smaka parādoties, kad strāvas pārveidotājs ejot uz beigām, bet huļe, es to tikai aizvakar nopirku!

Vēl es te lasu par UV ko izdala CFL. Ha, šorīt man acis bija viegli apsārtušas, es vēl padomāju ka tas ir vīruss, kas nesen plosījās dārziņā (bērniem aizlipa acis). Acis taču ir visai jūtīgas pret UV stariem, to es atceros no metināšanas laikiem. Rādās, ka CFL tehnoloģija būs jāskipo, aptuveni kā windows ME un Vista.

UPD: manas acis atkal priecē 60W lampiņa ar baltu stiklu un energo-neefektivitātes indeksu F. Galvenais, ka nav riebīgās smakas.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..