Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

17. Nov 2008

19:59

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Par Ls 835 400 plāno rekonstruēt Siguldas pilsdrupas

summa, protams, smieklīga - nav iemesla meklēt korupcijas un stāvokļa izmantošanas gadījumus. Nav tas mērogs.

Iesaku palasīt rakstu - labs kauzālās valodas paraugs, nevar noliegt.

"...Siguldas pilsdrupas tiek izmantotas kā tūrisma resurss, nevis kā tūrisma produkts - netiek nodrošināts arvien pieaugošais pieprasījums pēc vēsturiski autentiskiem vides iespaidiem..."

Aha, rekonstruēs un iegūs autentiskus iespaidus. Te kāds jau ir apguvis produkta un pieprasījuma paradigmu. Nu nu, labiņi.

Pilsdrupu vidi paredzēts izveidot par publiski pieejamu tūrisma objektu, kura unikalitāte būs ekoloģiski tīras vides un kultūrvēstures apvienojums.

Re, iezīmējas veidojamā produkta slogans - "divi vienā". Bet paga paga - vai tad tagad šis objekts jau nav publiski pieejams un tur skalojas radioaktīvi ezeriņi debesskrāpju un svešzemju reklāmu ielokā?

Pēc rekonstrukcijas tūristi varēs uzkāpt pilsdrupu Dienvidu un Ziemeļu torņos, pastaigāt pa mūra sienām, izbaudīt senatnīguma auru un ainavas

Lūk, te arī atbilde tiem, kuri drīzumā meklēs atbildi uz jautājumu "kā vieglāk izturēties pret ikmēneša maksājumu bankai" - izbaudiet auru, pastaigājiet pa mūra sienām - tikai i nedomājiet par lēkšanu - banka kredītu tāpēc nedzēsīs.

Rekonstrukcijas rezultātā pilsdrupas būs pieejamas arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām - tiks izbūvēti pacēlāji un uzbrauktuves.

Lieliski, protams. No otras puses, tāpat kā ekoloģiju, šo tēmu bieži ekspluatē saukļos, piemirstot praktisko nodrošinājumu. Cerams, ka šis punkts nebūs deklaratīvs un ratiņus lifts uzvedīs arī "pilsdrupu Dienvidu un Ziemeļu torņos". Jo iebraukt ar ratiņkrēslu pieguļošajā teritorijā var arī šodien.

(ir doma)