Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - 6. Augusts 2008

6. Aug 2008

22:19 - kāpēc FF ir labāks par IE

Paklusām afigevaju no weba developeriem. Kad šitiem tēvaiņiem nestāv aiz muguras ar pipku, ko tie dara? Pareizi - zinātni. Nē, drīzāk jau mākslu. Tagad es zinu melnā kvadrāta webisko implementāciju - www.csdd.lv -> kontakti - klikšķinot uz kartes kur Rīgas uzraksts, parādās "Mirkli uzgaidiet..." - tipa, vienu galaktisko mirkli, kādus miljons gadu.
Ejot no sākuma, bet uzreiz klikšķinot uz "antenas ielas TA stacija" - kautkāds javascript. Neizpildās. Nekas. Nekur. Ne FF ne IE - tobiš, nav nekāda ļaunā pingvīna ar taintotu kerneli un xorg draiveriem - viss ir čotka kā brāļa Lodziņa kāzās.

Es kā homo simplis pat atslēdzu IE pop-up blokeri un norāvu drošības slaideri līdz apakšai, lai laižas visi draudīgie apleti, domi un comi. Ņi-hu-hu. Nu labi, kad nav tad nav, ja google atgrieztu jaunākus darba laikus par 2005.g. es pat necenstos neko izspiest no CSDD saita. Ak jā, Auteko & TUV sava saita nav, acīmredzot visa info tikai CSDD. Zvanīt? Tfī, weba laikmetā zvanīt ir pošla.

Kamēr es te šļācu žulti uz klavieres, atkārtoju vēlreiz darbības FF - un žēlīgā debess, beidzot parādās karte un darba laiki. Jā, man ir uzkāst uz karti jo es atminos kur atrodas TA stacija, es tikai gribēju zināt laiku, kad sākas process. Bet nē, to jau nevar izdarīt kautkā vienkārši - kolēģi padomās ka esi lobsters sinepju mērcē, smiesies, rādīs ar pirkstu. Jātaisa zamudrīti.

Nu sakiet, kas vainas plain HTML? Tā varētu domāt, ja pasaulē nebūtu arī kādi pāris saiti, kuri ir visai sarežģīti un tomēr darbojas. Just works. Ak jā, un FF tomēr ir labāks. Varbūt tehniski tas nav ideāls softs, bet lietotājam jau nevajag mākslu - tikai redzēt darba laiku.

(11 raksta | ir doma)
Previous day (Calendar) Next day