Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - 8. Jūlijs 2006

8. Jul 2006

22:10 - Pēc Panorāmas

Aizgāja cilvēks, Dievs pie sevis pasauca, palicējiem grūti, nu kā jau tas parasti ir. Bet par to sportu - tīrais luksuss, ne sports. Cilvēki močī ar jaudīgiem, dārgiem auto, kurina naftas (kuras nekļūst vairāk) produktus, braucēju un skatītāju prieka pēc tiek bloķēti publiskie ceļi. Nē, es saprotu, ka adrenalīns vai ko tur ķer, ir vajadzīga lieta. Viss taču ap to grozās. Patiesībā jebkuri sporta veidi prof. līmenī ir dārgi, tikai šaha vārdā tiek iznīcināts mazāk koku šaha galdiņiem. Un šahisti ar infarktiem daudz retāk saļimst pie galdiņa.

Kad iet bojā desantnieki vai rallisti, diez vai sievām un bērniem liekas, ka šīs nāves padara pasauli labāku viņu bērniem un bērnu bērniem. Pārapdzīvotības problēmas mums pagaidām nav, arī vietu nevienam īsti neatbrīvoja. Pietrūkst vīra, tēva vai vecākiem - dēla. Un nav jau nekāda cīņa ar Saurona spēkiem, par ko arī varētu nolikt galvas, nākamo paaudžu vārdā.

Interesanti, kā Nāve izvēlas tos, kurus ņems līdzi ? No rīta rūpīgi izveido sarakstu vai rīkojas spontāni un neaprēķināmi ? Minēšu - pamatā saraksts, bet var gadīties arī pēkšņais kampiens. Gribētos pavaicāt, kā tiek veidots saraksts - vai Nāve lemj vai tikai pilda lēmēju gribu, un vai saraksts, no rīta izveidots, ir galīgs un neapstrīdams jeb pēkšņā dzirkstele apziņā, momentāls līdzņemamā sirds impulss spēj mainīt lēmumu ? Agrāk dvēsele esot šķīstīta 40 dienas (pareizticīgo paraža atzīmet 40 dienas kopš miršanas), tagad esot ātrāk, to arī gribētu zināt, un kāpēc tagad ātrāk. Varbūt agrāk mēri un krusta kari veidoja lielāku pienesumu, nekā mūsdienu tehniskie sporta veidi un lokālie konflikti ?

(ir doma)

22:53 - un vēl pēc panorāmas

nupat atcerējos, ka no rīta negāja mdsl un vakarā sižets, ka LTC maksās zaudējumus. Ja padomā, tad tas ko mēs saucam par civilizāciju, ir bez steigas noārdāms mēneša laikā. Nav sakaru, nav elektrības, nav ūdensapgādes. Nav degvielas piegāžu. Tālāk ķēdes reakcija. Smakojoši dzīvojamie rajoni, marodieru izlaupīti veikali. Gluži kā Luiziānā ātri vien krīt civilizācijas maska un paliek vecais labais homo primitivus. Instinktu līmenī visi mēģina izdzīvot. Neviens vairs gudri nedirš par Linux vai MacOS priekšrocībām. Geitss titāna zemūdenē atsakās no jūras ķemmīšu suflē un atšuj Elisonu, kurš grib skrieties ar jahtām.

Skaidrs ir viens, ka šovasar vajag aizbraukt padzīvot uz laukiem, pastaigāt pa rasas pļavām, nosvīst no fiziska darba ne tehniskās tirināšanās. Ieēst lauku ēdienu (nejaukt ar Gunāra guļbūvjgulašu) un pagulēt siena zārdā. Salasīt ar meitu meža zemenes. Tik daudz visa kā.

(11 raksta | ir doma)
Previous day (Calendar) Next day