/**\ mūldēšana, ibio... baj veganblackgayjewfeministiclyatheisticantifa -
October 20th, 2023
06:37 pm

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atceros, biju ļoti, ļoti pārsteigts, uzzinot par lielo dienvideiropas 'antifašistu' atbalstu krievijais iebrukumam ukrainā. no viņu puses bija viss pēc pilnas, mums labi zināmās programmas - ukropi, azov, cīņa pret fašismu, odesas dedzināšana, staļingradas kauja, banderas, bonbass dombiļi, u.t.t. man tas bija vienlaicīgi skumji, smieklīgi un pie reizes arī diezgan acis atveroši, bet vismaz manā draugu uz paziņu lokā bija liela vienprātība un līdzīga izpratne par Ukrainā notiekošo.
ar izraēlas-palestīniešu konfliktu viss ir daudz savādāk. mans info lauks pēkšņi ir pilns ar cilvēkiem, kuriem šis konflikts ir sācies tikko, ar neprovecētu hamas (sūdabrāļi, protamska) uzbrukumu izraēlai, kuri uzskata, ka gaza ir jānolīdzina, palestīnieši ir bioatkritumi, teroristi, bet natanjahu ir demokratisko vērtību aizstāvis u.t.t.
es nezinu kā to izskaidrot. informāciijas trūkums? līdzīgi kā tiem dienvideiropas stulbeņiem - patālā atrašanās no konflikta?
savu viedokli cenšos pārāk bieži neizpaust, bet tajās retajās reizēs kad to daru, jūtos mazliet kā stāstītu par plakano zemi. nepriecāties par to, ka košera raķetes ir stiprākas par halal raķetēm mūsdienās nav labais tonis.
pozitīvā piebilde - tagad mazliet labāk zinu kā jūtas par ukrainas bumbošanu nejūsmojošs krievijas iedzīvotājs.
negatīvā piebilde - nepilnās divās nedēļās rietumkrastā ir nogalināti vismaz 75 palestīnieši un vairāk nekā 800 arestēti. ja kāds nezin, tad rietumkrastu 'kontrolē' (es arī nezinu ko okupācijas apstākļos var 'kontrolēt') fatah, kas vēl joprojām tic, ka miera sarunas viņus atgriezīs laimībā, atņemtajās mājās un pie kaimiņos dzīvojošajiem draugiem un radiem, kādu dienu varēs doties neprasot atļauju nometnes apsargam t.i. izraēliešu tīneidžerim ar automātu kaklā.

(6 comets | Leave a comet)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]covid_19
Date:October 20th, 2023 - 09:58 pm
(Link)
rietumkrastā ir rassols starp izraēļu apmetnēm un fatahiešiem un tieši tamdēļ no rietumkrasta neviena raķete nelido, atšķirībā no gazas, kur visus žīdus izvāca, pie kam fatahieši ne visai pie sevis grib hamas, kamēr abasam iebraukt gazā ir nāves spriedums ... prikiņ, bija brīvas un demokrātiskas vēlēšanas, kur 70% saņēma hamas ... opā - brīvas un demokrātiskas un pirmo reizi un starptautiski atzītas - kurš tur ir nevainīgs jēriņš?
[User Picture]
From:[info]basta
Date:October 20th, 2023 - 10:28 pm
(Link)
'Rassols' interesants veids kā nosaukt vienas (pēc reliģiskās un etniskās piederības) cilveku grupas māju un rocības iznicināšanu un otras cilvēku grupas izmitināšanu pa ceļam pēdējo divu nedēļu laikā nogalinot 75 un iesprostojot 800 pirmos.

Gazas vēlēšanas. Kas jotika divas nedēlas pirms tām? Kas notika gadu, piecus, desmit, piecdesmit pirms tām?
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:November 17th, 2023 - 12:35 pm
(Link)
Lai saprastu, ir jāskatās vismaz 100 gadus atpakaļ https://en.m.wikipedia.org/wiki/Intercommunal_conflict_in_Mandatory_Palestine
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 17th, 2023 - 12:49 pm
(Link)
Ui, kopš sevi atceros, vienmēr esmu šim konfliktam sekojis un zinu abu pušu argumentus. Pirms došanas uz turieni, Libānu, Jordāniju mēnešiem sedeju un studeju. Var iesligt detaļās, bet galvenais secinajums 'okupācija = slikti'
Powered by Sviesta Ciba