basket

Andris Biedriņš ieradies Latvijā absolvēt skolu

Maijs. 26., 2005 | 01:05 pm
No:: basket

Nacionālajā basketbola asociācijā Goldensteitas Warriors komandā spēlējošais latvietis Andris Biedriņš ieradies Rīgā un vakar kārtoja pirmo valsts eksāmenu – latviešu valodā –, lai absolvētu vidusskolu.

1986. gada 2. aprīlī dzimušais latvietis aizvadītajā sezonā bija jaunākais NBA spēlētājs un, domājams, šobrīd ir arī jaunākais Latvijas miljonārs.

Uz latviešu valodas un literatūras eksāmenu Rīgas 64. vidusskolā Andris ierodas savā sudrabotajā piektās sērijas BMW. Ģērbies tumšā uzvalkā, ezītī sakasītiem matiem, iededzis un atpūties – tāds izskatās populārais basketbolists. Skolā draugi un klasesbiedri Andri neielenc, viņš, tāpat kā pārējie puikas, stāv bariņā, joko un cenšas kliedēt satraukumu pirms eksāmena.
Andra klases audzinātāja Veronika Droiska sākumā liedz Neatkarīgās žurnālistiem runāt ar audzēkni.

"Bērnam jākoncentrējas eksāmenam," ar nelielo augumu aizsedzot latviešu basketbola milzi, saka skolotāja. Andris un viņa draugi gardi smej, jaunietis tomēr vienojas ar skolotāju, ka uz pāris jautājumiem atbildēs. Basketbolists Neatkarīgajai apgalvo, ka pirms eksāmena satraucies nav, iešot tik un rakstīšot. "Grūtāk bija pie eksāmeniem vispār tikt, bija sakrājušies parādi, tagad tikai jāiet un jāraksta," Andris ir apņēmīgs. Skolotāji pret NBA zvaigzni bijuši labvēlīgi, tikai tāpēc izdevies tikt citiem līdzi. "Baigi grūti nebija, jo skolotāji nāca pretī, un divu nedēļu laikā visu nokārtoju – tiku pielaists pie eksāmeniem," stāsta sportists. Algebra un ģeometrija padevusies vissliktāk, taču arī tur minimālais baļļu skaits savākts. Par nākotnes plāniem pēc skolas Andris daudz neesot domājis, pirmajā vietā pagaidām viņam ir sports. "Studēt pagaidām netaisos, slodze neatļauj. Ja tomēr mācītos tālāk, nezinu, vai gribu to darīt Amerikā," saka A. Biedriņš.

Līdz eksāmenam dažas minūtes. Kultūras vēstures skolotāja Gunta Stūrmane, kura uzrauga eksaminācijas telpu, pa vienam sauc skolēnus iekšā. Kad tiek nosaukts Andra Biedriņa vārds, divus metrus un 13 centimetrus garais jaunietis pieliec galvu, lai to neapdauzītu pret stenderi, un ieiet eksāmena telpā, novelk žaketi un apsēžas skolas solā. Vēl pāris joku, balts smaids, un sākas eksāmens.

Lūdzam pasniedzējai G. Stūrmanei raksturot Andri. Viņa stāsta, ka jaunietis, lai arī tagad ir slavens un bagāts, nav saslimis ar zvaigžņu slimību: "Viņa draugi ir šeit skolā, un viņš neko daudz nav mainījies." Skolotāja gan norāda, ka Andra sekmes varēja būt labākas, tomēr neatļaujas jaunieti kritizēt. "Es jau saprotu – sports ir sports, un Andrim nav viegli spēlēt un vēl sūtīt uz Latviju mājasdarbus, ko viņš visu mācību gadu pildīja pēc individuālās programmas. Nenoliegšu, spīdeklis viņš mācībās nav, bet puisim ir centība, un minimālās prasības attiecībā uz mācībām viņš ir izpildījis," saka G. Stūrmane.

-NRA

Links | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.