Eksperta viedoklis: LBL jājamzirdziņi

« previous entry | next entry »
Mar. 27., 2009 | 02:46 pm

Ramūns Butauts atteicās prognozēt, atstājot šo nodarbi orākuliem.
Bet cilvēki TIK ļoti grib zināt, kas notiks nākotnē ... :)

Tātad. Top-6 klubu salīdzinājums pēc kritērijiem. Basketbolā summa ne vienmēr ir atkarīga no visiem saskaitāmajiem. Jo saistītais pieraksts jāizveido tā, lai 5 ievietotie cipari veidotu lielāko summu.

Piemēram, ja kāds nezina, vai kvadrātsakne no 2 ir lielāka/ mazāka nekā 1,2 vai 1,7, viņš pirms izrēķināšanas nevar pateikt, kurš tad ir lielāks. Kurš to prot bez kalkulatora?


Komandu apskats secībā, kādā beigsies čempionāts (ja nekas nemainīsies. LOL).

Treneri.

1
Ventspils - Galvanovskim ir pazīstami praktiski visi vietējie spēlētāji. Ir pieredze darbā ar mazākiem klubiem un ar jauniešu izlasēm. (Man tā šķiet, ka ir). Ir pieredze kā palīgam. Nav pierādījies, ka viņam ir teorētiskā bāze, lai pieņemtu labus lēmumus. Atgādina Bružiku, kurš spļauj ārā visu, kas uz mēles. Psiholoģiski, taktiski vāji sagatavots treneris. Pretstats varētu būt taktiķis Butauts, kuram bija izstrādātas shēmas. Bet cik Butauts jaunos uztrenēja? Un cik nogremdēja, vai vismaz enkuru pielika? Grūti spriest par esošo Galvanovska attīstīto talantu rezultātu - vienkārši pārāk agri, lai novērtētu Agri.

http://www.bkventspils.lv/lat/kalendars/ - rezultāti līdzīgās spēlēs runā paši par sevi - parasti zaudēts, ja starpība ir minimāla. Grūti pateikt, kā notiek gatavošanās izšķirošajām spēlēm, kur varbūt varēs redzēt individuālos augļus.

2
Barons - Muižnieks / Zībarts.
Pirmais vairs neskaitās. Daudz strādāja tikai šodienai.
Otrais, kā izskatās, vienkārši nomoka sezonu līdz beigām. Neizskatās, ka tas būtu treneris ar izteiktu "rokrakstu". Šķēle, izrādās, statistikā ir progresējis. Kāds trenerim ar to sakars? Izskatās, ka treneris varētu būt ar kādu teorētisko bāzi, taktiski prot panākt uzvaru izcīnīšanu. Turklāt sastāvā spēlē daži labi "laukuma treneri" (DA?), arī ceturtie tiesneši (KB). Spēlētāju kodols ir savākts, ka varbūt pagaidām, pret vājākām komandām mokoties, piesedz kaut ko (?) ar vienkārši augstāku meistarību, nevis ar trenera taktiku. Neizskatās, ka daudz uzticētos nepierādītiem spēlētājiem, bet vismaz prātīgos brīžos vismaz mazliet iespēlē kaut ko no jaunajiem.

Pārāk demokrātisks klubs (eleganti izsakoties), lai treneris daudz ko izšķirtu.

3
aizmirsu kas bija trešie..

ASK - Donalds Daks Kairis.

Mēģina panākt rezultātu, liekot spēlēt labākajiem. Esot Butauta skolnieks.
Tā kā ASK labākie ir nekas cits kā daži jaunie un daži veterāni, tad loģiski, ka spiests laist laukumā arī tādus, ko aiz laba prāta neņemtu. Lietuvietis, protams, labprāt nolasītu kaudzi lietuviešu. Mažutis un Runkausks to parāda.
Vai Helmaņa turēšana laukumā ir bailes, ka laukums palike bez trenera? nevarētu teikt, ka būtu baigi labais taktiķis, kas var pieņemt lēmumu, lai no tā gūtu uzvaru. Bez tam, nav arī sevišķi labs talanta attīstītājs vai pamācītājs. Vai tad nevar Kalvem iemācīt, kā elastīgi nokrist?! Tāpēc jau viņš ir tik traumatisks..

Treneris, kurš atkarīgs no spēlētājiem. Ja Baronā vairāk ir vadības ietekme uz treneri, jo spēlētāji paši kaut ko saprot, tad šeit izskatās, ka treneris tikai dara to, kas amata aprakstā ir ierakstīts (tāds ir vispār ASK?)

4
Valmiera

Bagatskis ir pārāk neirotisks. Labi zināms ar savu izglītību. Varbūt mazliet pārāk pareizs. Perfekcionists, kā šķiet. Šķiet, ka īsti neprot maksimizēt to, kas izskatās pēc potenciāla - tas varētu būt šķietami, jo no otras puses, viņš ar kaut ko, sazin ko uzrāda tīri normālus rezultātus, ko grūti būtu sagaidīt cita trenera vadībā.

Ir augstāk, nekā varētu gaidīt. Varbūt pārāk autoritārs. Maz ko neordināru var sagaidīt. Ja pretinieku atšifrēts, tad grūti.. Spēlētāju līmenis ir zem pirmajiem 3, tā rādās; tāpēc, pat neskatoties uz to, ka Bagatskis varbūt ir Top-4 klubu labākais treneris, kuram ir gan teorētiska, gan praktiska bāze - laukumā viņš tomēr vairs neiet.

5
VEF

Valdis Valters. Pašpasludināts visgudrākais, vislabākais, utt. vis-vis-vis... cilvēks pasaulē. Spēles galotnēs, kas komandas ir praktiski vienādas, izpaužas Valtera realizētā psiholoģiskā taktika, kas pamatā balstās uz tiesnešu psiholoģisku .. negribu teikt "ietekmēšanu", bet drīzāk iedarbību. Agri vai vēlu pat tiesnešu akmens sirdij paliek žēl, ka tas tur gar laukuma malu bļaustās, klaigā, tiek "apcelts".

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {3}

(bez virsraksta)

from: anonymous
date: Mar. 27., 2009 - 04:25 pm
Links

skaties, ka neaplauzies ar secinājumiem par Kairi! palasi viņa biogrāfiju un ko par viņu teica paši ASK spēlētāji pēc viņa debijas spēles head coach amatā! atgādinu - viņa debija bija 2008. gada 30. decembrī pret Ventspili. ASK uzvarēja, ja nemaldos ar 60:59, Sandis Valters ielika trīspunktu buzzer-beater. Pēc spēles SV teica, ka Kairis daudz saprot no basketbola un viņam būs lieli panākumi basketbolā, jādod tikai iespēja.

Atbildēt


(bez virsraksta)

from: anonymous
date: Mar. 27., 2009 - 04:28 pm
Links

vēl jau aizmirsi asistentus - ASK tas ir Suraks, kurš gan taisa vairāk bombas kā dod padomus, bet gan jau arī saprot šo spēli, kā nekā Bročos laidis. tad Ventspilij ir Krauliņš, kurš ir old-school, bet tomēr arī zin daudzas gudrības.

Atbildēt | Diskusija


basket

(bez virsraksta)

from: [info]basket
date: Mar. 27., 2009 - 04:50 pm
Links

Baronam ir viens, ko arī aizmirsu - viens no visu laiku visvairāk "piecie" iedevušajiem - EDGARS TETERIS!

Atbildēt | Iepriekšējais