Teorija par basketbola kluba bankrotu

« previous entry | next entry »
Dec. 15., 2008 | 07:58 pm

Pirmkārt, "bankrots" ir tikai viens no variantiem, ja ir maksātnespēja. Sarunvalodā ar "bankrotu" saprotams gan maksātnespējas procesa ierosināšanu, gan izlīgums, gan sanācija, gan bankrots, gan, droši vien, tiesiskās aizsardzības process.

Klīst baumas, ka atsevišķiem klubiem varētu draudēt bankrots. Vēl varētu padiskutēt, vai tas, ka attiecīgajai organizācijai, kas vada basketbola klubu, kļūstot maksātnespējīgai, beigs pastāvēt arī pats BK.

Ejam tālāk.

Praktisks jautājums: Kas notiks ar spēlētājiem, ja BK tomēr bankrotē?

Piemēram, vai Armands Šķēle saņems savus 20 tūkstošu ik mēnesi? Vai Sandis Valters saņems savus 20 tūkstošus ik mēnesi? Vai Edgars Jeromanvos saņems savus tūkstošus? Vai Pāvels Veselovs saņems savu naudu? Raimons Vaikulis? Edmunds Valeiko? Tanoka Bērds? Mants Kalnietis?

Grūti pateikt, vai viņi visi saņems visu.

Ir tāda "Maksātnespējas aģentūra", kas darba devēja maksātnespējas gadījumā dd darbiniekiem izmaksās algas. BET, kā zināms, latvieši mēdz uztaisīties par pašnodarbinātajiem, lai mazāks nodoklis jāmaksā. Nu, tad gan... maksājot mazāku nodokli, viņi tajā pašā laikā uzņemas lielāku risku.

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {0}