NBA Preview - Ziemeļreitumu divīzija

« previous entry | next entry »
Okt. 31., 2005 | 08:53 pm

Denveras Nuggets– Nuggets neapšaubāmi būs divīzijas favorīti. Šogad Karmelo Entonijs ar pārējo komandu noteikti vēlēsies pārvarēt NBA play-offs 1. kārtu, kurā zaudēts jau 2 gadus pēc kārtas. Labākiem panākumiem ir arī pamats, jo starpsezonā komandas sastāvs būtiski nav cietis, klāt nācis parakstītais Ērls Vatsons, draftētie Džuliuss Hodžs un lietuvietis Lins Kleiza. Nuggets līderis Karmelo Entonijs pa vasaru ir nometis 10 kilogramus svara un tagad viņš būs ātrāks, bet jautājums ir vai viņa aizsardzība būs labāka. Starp mazajiem spēlētājiem būs laba rotācija, Nuggets galvenā trenera Džordža Kārla rīcība ir vairāki laba līmeņa basketbolisti – Andrē Millers, kurš lieliski pārredz laukumu un prot atrast komandas biedru, mazais Ērls Boikinss ar savu izveicību var saasināt spēli, Ērls Vatsons lieliski darbojas aizsardzībā, bet Vošons Lenards sevi ir pierādījis kā snaiperis un labs metējs uzvarot 2004. gada NBA trīspunktu metienu konkursā. Vienmēr ir interesanti paklausīties Kenjona Mārtina pēcspēles komentārus, šogad tādi arī būs tikai Kenjonam jāsāk atstrādāt savs lielais kontrakts, lai GM nepārskatītu iespēju par viņa aizmainīšanu. Markuss Kembijs ir viens no labākajiem bloķētajos metienos, ja ne pats labākais. Paredzams, ka Denverai šī sezona būs veiksmīga, konferences fināli ar šo sastāvu, kas ir ļoti labi nokomplektēts ir sasniedzami.

Minesotas Timberwolves – Pagājušajā sezonā Minesota piedzīvoja izgāšanos. Pēc aizkļūšanas uz Rietumu konferences fināliem, nākamajā sezonā Minesota neiekļuva play-off un pēc neveiksmju pilnas sezonas no sava amata aizgāja Timberwolves galvenais treneris Flips Saunderss. Daudz tika baumots un spekulēts par iespējamo Minesotas Timberwolves līdera Kevina Gārneta aizmainīšanu, bet nekas nepiepildījās un KG turpinās spēlēt Minnijā. Komandā vairs nav Latrela Sprjūela, uz Losandželosas Clippers pret Marko Jariču tika aizmainīts Sems Kesels. Jariča/Kesela darījums notika caur Sign & Trade un Jaričs saņēma līgumu par 40 miljoniem un Kesels par to vien pasmējās. „40 miljoni? Par ko?” Debitants Rašāds Makkants sevi labi pierādījis pirmssezonā, bet vai viņš turpinās spīdēt regulārajā sezonā? Maikls Olovokendi. Domā, ka ir otrs labākais centrs aiz Karīma Adula-Džabara NBA vēsturē, bet viņš tā domā vienīgais. Kendimens neattaisno uz sevi liktās cerības, bet Minesotai nav labāka centra un pagaidām Olovokendi būs Minesotas pamatcentrs.

Portlendas Trail Blazers – Šovasar Portlenda atbrīvojās no gandrīz visiem aizsargiem. Dereks Andersons kā amnestijas upuris, Nikam Van Ekselam un kapteinim Dēmonam Stoudamairam vienkārši netika pagarināts līgums. Acīmredzami Portlenda mēģina izveidot jaunu aizsargu vienību – saspēli jau no pagājušās sezonas otras puses vada Sebastians Telfērs un viņu var Huans Diksons. Otrs aizsargs – talantīgais debitants Martels Vebsters. Dariuss Mailzs un Rubens Patersons veido ļoti labu mazo uzbrucēju duetu, plus vēl Rubens Patersons var uzspēlēt arī kā aizsargs. Atkarībā no Trevisa Autlava izaugsmes, būs vai nu 2 vai 3 kandidāti uz mazā uzbrucēja pozīciju. Nešaubīgi komandas lielākā zvaigzne - Zaks Randolfs. Centrā arī ļoti labi spēlētāji – Teo Ratlifs un Džoels Przibilla. Pieci bloki katrā spēlē pa abiem. Przibilla tā labi spēlē tikai kopš janvāra, tāpēc vēl būs jāpierāda, vai tiešām ir izaudzis par labu centru. Sastāvs dažās pozīcijās ir tāds paplāns un atcerēties pagājušās sezonas traumu epidēmiju negribas. Cerams, ka bez acij tīkama laukuma izkrāsojuma un jauna trenera [Neits MakMīlans] Portlenda piedāvās arī labu spēli veselīgu komandas labāko spēlētāju izpildījumā.

Sietlas SuperSonics – Uz konkurentiem Portlendas Trail Blazers pārgāja treneris Neits MakMīlans, kas ir liels zaudējums. Ar Vašingtonu līgumu parakstīja Antonio Denielss, bet līdz ar viņa aiziešanu vairāk minūtes laukumā pavadīs Lūks Ridnours. Rejs Alens ar Rašardu Lūisu būs Sietlas līderi, bet ar to diez vai pietiks, lai komanda būtu tikpat spēcīga kā pagājušogad. Demiens Vilkinss, Niks Kolizons, Vladimirs Radmanovičs, Ronalds Marrejs un Denijs Fortstons, tie ir Sonics rezervisti, kuriem ir iespēja palielināt savu statusu no rezervistiem uz sākumsastāva spēlētājiem ar labu sniegumu.

Jūtas Jazz – Pagājušo sezonu Jazz iesāka negaidīti labi, uzvaras nāca viena pēc otras, bet tad notraumējās Jūtas līderis Andrejs Kiriļenko. Sākas zaudējumu sērija un play-off izredzes bija pasētas. Ja viss ritēs veiksmīgi bez savainojumiem, tad Jazz var aizvadīt sekmīgu sezonu. Šīgada drafta 3. numurs Derons Viljamss būs labs papildinājums Jazz sastāvam, kas dos ieguldījumu jau 1. sezonā.

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {0}