NBA preview - Centrālā divīzija

« previous entry | next entry »
Okt. 30., 2005 | 09:35 pm

Čikāgas Bulls – Bens Gordons un Kirks Hainrihs veidos labu aizsargu duetu, kas būs rezultatīvs un līdz ar to nesīs daudz uzvaras. Pagājušās sezonas Bulls pamatsaspēles vadītājs Kriss Dahons ir uz neilgu laiku izsists no ierindas pēc smaga kritiena. Tātad Bens Gordons vai arī Luols Dengs ies sākumsastāvā un Kirks Hainrihs tiks pārbīdīts atpakaļ uz savu naturālo pozīciju un sezonu iesāks kā saspēles vadītājs. Ja sākumsastāvā ies Bens Gordons, tad viņam būs lielāks spēles laiks, bet varbūt arī nē, jo viņam dažkārt ir problēmas ar piezīmēm un dažkārt tās tiek savāktas pārāk ātri. Uz Ņujorkas Knicks tika aizmainīts centrs Edijs Kerrijs, kuram pagājušās sezonas beigās tika atklātas sirds problēmas un tādēļ viņš izlaida pēdējās Bulls spēles. Apmaiņa pret viņu tika iegūts Maiks Svītnijs, kurš izskatās ļoti daudzsološs, Tims Tomass. Līgums tika parakstīts arī ar Darjusu Songailu. Komandas groza apakša uzticēta Taisonam Čandleram, kurš šovasar parakstīja jaunu līgumu ar Bulls par 60 miljoniem. No viņa tiek gaidīta ne vien metienu bloķēšana un bumbu vākšana, bet arī stabilitāte punktu gūšanā un neiedzīvošanās daudz piezīmēs.

Klīvlendas Cavaliers – Vasarā Cavs veica daudzus nozīmīgus darījumus – Larijs Hjūgss, Donjels Māršals, Demons Džounss. Saspēli vadīs Demons Džounss, kurš šajā pozīcijā nomainīs uz Ņūdžersiju aizgājušo Džefu Makinisu. Komandas līders kā jau pēdējos gados pienākas būs LeBrons Džeimss. Ja LeBrons aizsardzībā spēlēs tikpat labi cik uzbrukumā, tad Klīvlenda būs vēl spēcīgāka nekā to visi gaida, bet iespējams Džeimss aizsardzībā nespēlēs. Donjels Māršals pagājušajā sezonā pierādīja, ka viņš ir labs snaiperis, iemesdams 12 trīspunktmetienus vienā spēlē. No viņa tiek gaidīta arī spēle groza tuvumā, kuru Māršals arī prot. Vēl spēka uzbrucēja pozīcijā spēlē Drjū Gudens, kurš iespējams būs sākumsastāva spēlētājs, liekot Māršalam iesaistīties spēlē no rezervistu soliņa. Vēl trešā opcija ir Alans Hendersons, bet par centru spēlēs Židrūns Ilgausks ar kuru Cavaliers pagarināja līgumu.

Detroitas Pistons – Tagad komandas jaunais treneris Flips Saunderss ir ķēries pie darba, nomainot Lariju Braunu. Starpsezonā izskanēja bauma, ka Minesota varētu aizmainīt savu ilggadējo līderi Kevinu Gārnetu pret abiem Bostonas Vollesiem, bet Pistons GM Džo Dumarss noraidīja un noliedza visu, kas bija saistīts par šo tēmu. Biedzot Darko Miličičs varēs paradīt ko viņš māk un netiks mūžīgi „marinēts” uz rezervistu soliņa. Taišons Prinss kā vienmēr efektīvi izdarīs visu viscaur laukumam. Detroitas komandas kodols ir saglabāts, Detroita ir atkal gatava lieliem varoņdarbiem, bet kā tas izdosies jauna trenera vadība, to mēs vēl redzēsim.

Indiānas Pacers – spēlēt beidza Pacers simbols Redžijs Millers, kura izredzes uz pirmo titulu tika aizmestas 19. novembrī Detroitā. Viņa vietā Pacers paņēma labāko spēlētāju, kas NBA vēl nespēlēja – lietuvieti Sarūnu Jasikēviču. Saspēli vadīs Džamāls Tinslijs, kuram beidzot būtu jāsaņemas un jānospēlē viena pilna sezona. 40 spēles pagājušajā sezonā bija rekord-zems rādītājs Džamālam, toties gandrīz visos citos rādītājos karjeras labākie. Draftā Pacers laimēja Deniju Grendžeru, kuram prognozēja top-10. Pie ieguvumiem it kā var uzskatīt Ronu Ārtestu, kurš izlaida praktiski visu pagājušo sezonu un pēc tik ilga izlaista laika ļoti vēlas atkal spēlēt. Komandas lielākā zvaigzne Džermeins O’Nīls MVP cerības pazaudēja 19.novembrī ar vienu rokas kustību, tāpēc izlaida lielu daļu sezonas. Arī traumas ik pa laikam traucē. Stīvens Džeksons vispār ir universāls – no aizsarga līdz spēka uzbrucējam. Džefs Fosters var labi nospēlēt pret jebkuru līgas spicāko centru. Čempionu pieredzi dos Samaki Volkers, kurš 2002. gadā uzvarēja ar Lakers. Vēl viena laba ziņa - šogad 19. novembrī Pacers nespēlēs.

Milvokī Bucks - Milvokī Bucks īsi pirms sezonas turpina pastiprināt sastāvu. Centrs Džamals Magloirs iemainīts. Bucks par Magloiru atdeva lidojošo Desmondu Meisonu, kurš jau pirms gada gribējis tikt aizmainīts. Bucks tagad ir ieguvuši 2004. gada All-Star centru, tādējādi ir izveidojuši labu centru rotāciju - Magloirs, Endrjū Boguts un Dens Gadzuričs. Meisona aizmaiņa, šķiet loģiska, jo Bucks vasarā parakstīja līgumu ar līgas pagājušās sezonas progresējušāko spēlētāju Bobiju Saimonsu un Milvokī jau bija Maikls Reds, no traumas atgriezies saspēles vadītājs Tī Džei Fords.

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {0}