basket

(bez virsraksta)

Sep. 29., 2005 | 01:30 pm
No:: basket

Kā uzskata Indriksons, līdz ar Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieka sporta jautājumos amata izveidošanu un basketbolista Edgara Šnepa iecelšanu tajā nekas šajā jomā nav uzlabojies. Dažas lietas pat tiek bremzētas.

Lai gan valsts atbalsts sportam joprojām nav pietiekams, pozitīvas pārmaiņas šajā jautājumā ir vērojamas, šādu viedokli intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumam 900 sekundes šodien pauda Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents futbola kluba Skonto vadītājs Guntis Indriksons.

Pēc viņa teiktā, pārmaiņas saistāmas ar Ministru prezidenta Aigara Kalvīša un Rīgas domes darbību. Tik un tā pietiekams valsts atbalsts sportam nav gaidāms vēl tuvākajos gadus.

Viņš norādīja: lai varētu prasīt valsts atbalstu, vispirms sporta organizācijām ir jāiegulda savā attīstībā.

Indriksons arī uzsvēra, ka ieguldījumi sportā Latvijā pārskatāmā nākotnē peļņu nenesīs, jo mūsu valstī nav neviens no parametriem, kas dod ienākumus, - nauda par sporta notikumu televīzijas pārraidēm un ienākumi no biļetēm un atribūtikas tirgošanas.

Ssporta funkcionārs norādīja, ka valsts galvenais uzdevums sporta jomā ir panākt, lai katrs bērns būtu vesels.

Kā ziņots, šodien notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) organizētais Latvijas sporta forums, kurā īpaša uzmanība tiks pievērsta 2006.-2012.gada sporta attīstības programmai.

Programmu, pamatojoties uz valdības apstiprinātajām sporta pamatnostādnēm, izstrādā Izglītības un zinātnes ministrija. Līdz gada beigām to plānots apstiprināt Ministru kabinetā.

propz to LETA

Links | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.