Skaistā spēlē zaudējums Spānijai

« previous entry | next entry »
Sep. 17., 2005 | 08:58 pm

Šovakar, Serbijā un Melnkalnē, Eiropas Čempionāta ietvaros Latvijas izlase ar rezultātu 109:114 zaudēja Spānijas izlasei.
Pirmajās 2 minūtēs mūsējiem tikpat kā neizdevās izveidot nevienu uzbrukumu, kas beigtos ar metienu, jo vai nu labi aizsardzībā darbojās spāņi, vai arī Latvijai nesanāca spēle uzbrukumā. Spānija guva pirmos 8 punktus,  un tikai tad, kad bija spēlētas 2 minūtes, Uvis Helmanis guva 3 punktus pēc Roberta Štelmahera rezultatīvas piespēles. Uz brīdi rezultāts sasnieda -15 punktus, bet tad savus pirmos punktus guva Sandis Valters, panākdams 12 punktu deficītu.
1. ceturtdaļa beidzās ar rezultātu 30:16. Latvijai par sliktu.
2. ceturtdaļu Latvija uzsāka ar 2 Kristapa Janičenoka gūtiem punktiem un tas aizsāka atspēlēšanos no Latvijas puses. 5 minūtes līdz 1. puslaika beigām Sandis Valters guva 2 punktus, smazinot rezultāta starpību līdz tikai -4 punktiem. Abas komandas turpināja rezultatīvi uzbrukt, gūstot punktu pēc punkta, noslēdza pirmo puslaiku 46:49, Spānijas labā. 3. ceturtdaļas sākumā turpinājās lidzīga spēle, bet ceturtdaļas beigas spāņiem izdevās veiksmīgākas un tā beidzās ar Spānijas 8 punktu pārsvaru.
Pēdējā ceturtdaļā Spānija bija priekšā par 7-8 punktiem, bet kad bija palikušas 4 minūtes līdz pamatlaika beigām, mūsējie pievilka rezultātu tikai viena metiena attālumā - 87:90. Pusotru minūti līdz spēles beigām Latvija zaudēja pa 4 punktiem, 1:15 līdz beigām Kristaps Valters veica avantūrisku 3 punktu metienu, kas nebija veiksmīgs... Vēl pēc tam  pusminūti līdz spēles beigām Roberts Štelmahers izdarīja neprecīzu trīspunktieku un likās, ka visas cerības uz uzvaru ir izdzēstas... Bet par laimi pēc Štelmahera metiena bumba izlidoja laukumā no Spānijas spēlētāja un nekavējoties Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks paņēma minūtes pārtraukumu. Pēc tā Ivars Timmermanis ātri guva 2 punktus no groza apakšas un bija -2. Spānijas izlases spēlētājs Kalderons iemeta vienu no diviem soda metieniem un Latvijai piederēja pēdējais, iespējams, izšķirīgais uzbrukums. Kristaps Valters ātri pārskrēja pāri laukumam un neapdomīgi, kā ar galvu sienā skriedams, palaida metienu groza virzienā un tas, protams, bija neprecīzs... Bet jau otro reizi Latvijai vieksmīgi atleca bumbu un to pēdējā sekundē iemeta grozā Sandis Valters!!! 98:98, pagarinājums!!!
Pagarinājums Latvijai nebija īpaši veiksmīgs, bet Latvija neaizlaida spāņus pārāk tālu, saglabājot intrigu līdz pēdējām minūtēm. Mazāk kā minūti pirms spēles beigām Latvijai bija 2 punktu deficīts, bet uzreiz nākamjā uzbrukumā spāņi izprovocēja Latviju uz noteikumu pārkāpumu un guva 2 punktus ar soda metieniem. Diemžēl Latvijas izlasei neidzēvās atspēlēties un tika piedzīvots zaudējums 109:114 pret Eiropas vicečempioniem.

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {0}