Turiafs sola atgriezties

« previous entry | next entry »
Aug. 25., 2005 | 09:11 pm

Losandželosas Lakers 2005. gada drafta 2. kārtas izvēle Ronijs Turiafs, kuram tika veikta sirds operācija, cer uzspēlēt basketbolu Lakers sastāvā. Pirms mēneša Turiafam tika konstatēti paplašināti asinsvadi (aorta) un jau pēc dažām dienām veikta operācija. Ja sirds defekts netiktu atklāts, iespējams, Turiafs varētu nospēlēt vairākus gadus un tad kādā dienā vienkārši tas kļūtu zināms visiem, bet ne vairs pašam spēlētājam...

Turiafs izlaidīs vismaz šo - 2005./2006. g. sezonu.

Lai gan defekti tika atklāti pēc-drafta pārbaudēs un spēlētājam nebija līgums ar Lakers, tomēr Losandželosas klubs apmaksāja visus Turiafa ārstēšanās izdevumus.

22 gadus vecā Gonzagas Universitātes uzbrucēja pēc-operācijas izdevumus apmaksās NCAA speciāli šādiem gadījumiem izveidots fonds. Ne ātrāk kā pēc 3 mēnešiem Turiafs drīkstēs atsākt nopietnus treniņus un tad tiks izlemts, vai viņš to darīs kopā ar Lakers, vai kā citādi. Novembrī viņam būs atkārtotas pārbaudes un tajās pateiks, kas notiks tālāk.

Tikko pēc operācijas Turiafa svars ir par 11 kilogramiem mazāks un staigāt viņš var ar grūtībām. Viņa galvenais mērķis ir parādīt, ka arī pēc sirds operācijas ir iespējams spēlēt NBA.

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {0}