NBA Preview: Dienvidaustrumu divīzija

Okt. 31., 2005 | 01:07 pm

Atlantas Hawks – Atlanta starpsezonā veica vienu nozīmīgu darījumu – no Fīniksas tika pārvilināts Džo Džonsons. Jā, Džo Džonsons ir labs spēlētājs un viņš būs šīs komandas līderis, bet viens pats līdz virsotnēm viņš šo komandu neaizvilks. Atlantā attīstās talantīgi uzbrucēji, bet jau vairākus gados, Atlantai nav laba centra spēlētāja, kāds tai bija pirms 5 gadiem Dikembes Mutombo personā. Hawks pamatsaspēles vadītājs būs Džo Džonsons un viņu mainīs Tairons Lū ar debitantu, snaiperi Salimu Stodamairu. Džošs Čaildress, Džošs Smits un Mārvins Viljamss būs pārējie spēlētāji, bet kā centrs bija domāts Džeisons Koljērs, kurš nesen nomira. Viņa vietā būs Zaza Pačulia. Varbūt sezonā kādā spēlē Hawks pārsteigs kādu komandu un izcīnīs sensacionālu uzvaru, bet šai komandai vēl daudz darāmā, lai būtu NBA virsotnē.

Šārlotes Bobcats – Brevins Naits būs viens no komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem un viņam organizēt spēli palīdzēs šīgada drafta 5. numurs Reimonds Feltons. Karīmam Rašam ir potenciāls gūt daudz punktu un Bobcats konkurenti Ņūorleānas/Oklahomas Hornets jau gribēja iegūt Rašu savā īpašumā. Džeralds Volless lieliski iederas ātrā spēlē, bet kad tā sā kļūt lēnāka un līdz ar to pozicionāla, Džeralds vairs nav tik efektīvs un efektīgs. Nesen no Losandželosas Lakers iegūtais Džumeins Džounss var gūt punktus no distances un labi darboties aizsardzībā. Vispār šogad Bobcats padevās veiksmīgs drafts, jo tika iegūts ne tikai Feltons ar 5. numuru, bet arī viņa komandas biedrs koledžā – Šons Meijs ar 13. numuru, kurš jau šogad dos lielu ieguldījumu Šārlotes rezultātā. Emeka Okafors – Bobcats pagājušās sezonas līderis un tāds viņš būs arī šosezon. Šogad Šārlotes Bobcats diez vai iekļūs play-offs, jo komanda ir pārāk jauna un nestabila, bet tuvākajos gados šajā pilsētā varētu izveidoties dinastija.

Maiami Heat – Džeisons Viljamss būs komandas sākumsastāva spēlētājs, bet brīžiem viņš veic nevajadzīgus metienus vai arī efektīgas piespēles, kas dažkārt, diemžēl, nav precīzas. Garijs Peitons, kurš šajā komandā ir čempiona cerībās, būs Viljamsa dublieris. The Glove, jeb latviski Cimds vairs tas pats Cimds, kāds tas bija 90. gadu vidū, bet Peitons beidzot kopā ar Heat cer iegūt savu 1. NBA čempiontitulu. Dveins Veids būs 2. numurs, kas ļaus viņam vairāk koncentrēties uz punktu gūšanu, nevis bumbas pārvadīšanu. Par pamata mazo uzbrucēju spēlēs Džeimss Pouzijs, kurš tika iegūts kopā ar Džeisonu Viljamsu pret Ediju Džounsu, vai arī kā brīvais aģents parakstītais Entoins Volkers. Spēka uzbrucēja pozīcijā spēli uzsāks Udonis Haslems, kurš realizē brīvos metienus un spēle labu aizsardzību. Centrs – Šakils O’Nīls. Šaks joprojām ir līgas visdominējošākais centrs un tāds vēl kādu laiciņu būs, bet viņu kvalitatīvi var nomainīt Alonzo Mornings. Uz papīra komanda izskatās kā čempioni, bet redzēsim kā viss notiks dzīvē.

Orlando Magic – Stīvs Frensiss atkal būs galvenā Magic persona laukumā. Ja Grants Hils spēlēs vairāk par 25 minūtēm mačā, tas būs labi, bet vai viņš varēs tā spēlēt visu sezonu. Pats Garritijs ir lēnīgs aizsardzībā, bet pāris trīspunktniekus spēlē realizēs. 2004. gada NBA drafta 1. numurs Dvaits Hovards būs viena no Magic fanu cerībām, ja viņam spēle ies no rokas, kas ir visticamākais variants, Orlando sezona nebeigsies pēc regulārās sezonas beigām. Orlando Magic visbīstamākie būs savā laukumā, bet izbraukumā klāsies grūtāk.

Vašingtonas Wizards – Gilbertam Arenasam piemīt ļoti daudz talanta un kad Larijs Hjūgss spēlēs citur, pie viņa bumba atradīsies daudz biežāk. Čakijs Atkinss, Wizards ieguvums, būs Arenasa aizvietotājs, kurš būs vairāk metējs, nekā saspēles vadītājs, ko viņš demonstrēja pāgājušosezon Losandželosā. Antonio Denielsam arī patīk mest pa grozu, bet tāpat kā Arenasam un Atkinsam, Denielsam aizsardzība nav stiprākā puse. Entons Džeimison būs Wizards otrs līderis, kā jau tas bija pierasts pagājušogad. Otrs spēlētājs, kas iegūts maiņā no Lakers pret Kvamī Braunu ir Karons Batlers. Viņš būs tas kurš spēlē pirmais iesaistīsies no rezervistu soliņa, kas ir viņa ideālā loma. Džārviss Heijss, kā jau lielākā daļa 2003. gada NBA drafta pirmo numuru spēlētāji, saņēmis līguma pagarinājumu un 2006./2007. gada sezonu. Viņš var iemest, piespēlēt un tas arī no viņa tiek prasīts.

Links | ir doma | Add to Memories


NBA Preview - Ziemeļreitumu divīzija

Okt. 31., 2005 | 08:53 pm

Denveras Nuggets– Nuggets neapšaubāmi būs divīzijas favorīti. Šogad Karmelo Entonijs ar pārējo komandu noteikti vēlēsies pārvarēt NBA play-offs 1. kārtu, kurā zaudēts jau 2 gadus pēc kārtas. Labākiem panākumiem ir arī pamats, jo starpsezonā komandas sastāvs būtiski nav cietis, klāt nācis parakstītais Ērls Vatsons, draftētie Džuliuss Hodžs un lietuvietis Lins Kleiza. Nuggets līderis Karmelo Entonijs pa vasaru ir nometis 10 kilogramus svara un tagad viņš būs ātrāks, bet jautājums ir vai viņa aizsardzība būs labāka. Starp mazajiem spēlētājiem būs laba rotācija, Nuggets galvenā trenera Džordža Kārla rīcība ir vairāki laba līmeņa basketbolisti – Andrē Millers, kurš lieliski pārredz laukumu un prot atrast komandas biedru, mazais Ērls Boikinss ar savu izveicību var saasināt spēli, Ērls Vatsons lieliski darbojas aizsardzībā, bet Vošons Lenards sevi ir pierādījis kā snaiperis un labs metējs uzvarot 2004. gada NBA trīspunktu metienu konkursā. Vienmēr ir interesanti paklausīties Kenjona Mārtina pēcspēles komentārus, šogad tādi arī būs tikai Kenjonam jāsāk atstrādāt savs lielais kontrakts, lai GM nepārskatītu iespēju par viņa aizmainīšanu. Markuss Kembijs ir viens no labākajiem bloķētajos metienos, ja ne pats labākais. Paredzams, ka Denverai šī sezona būs veiksmīga, konferences fināli ar šo sastāvu, kas ir ļoti labi nokomplektēts ir sasniedzami.

Minesotas Timberwolves – Pagājušajā sezonā Minesota piedzīvoja izgāšanos. Pēc aizkļūšanas uz Rietumu konferences fināliem, nākamajā sezonā Minesota neiekļuva play-off un pēc neveiksmju pilnas sezonas no sava amata aizgāja Timberwolves galvenais treneris Flips Saunderss. Daudz tika baumots un spekulēts par iespējamo Minesotas Timberwolves līdera Kevina Gārneta aizmainīšanu, bet nekas nepiepildījās un KG turpinās spēlēt Minnijā. Komandā vairs nav Latrela Sprjūela, uz Losandželosas Clippers pret Marko Jariču tika aizmainīts Sems Kesels. Jariča/Kesela darījums notika caur Sign & Trade un Jaričs saņēma līgumu par 40 miljoniem un Kesels par to vien pasmējās. „40 miljoni? Par ko?” Debitants Rašāds Makkants sevi labi pierādījis pirmssezonā, bet vai viņš turpinās spīdēt regulārajā sezonā? Maikls Olovokendi. Domā, ka ir otrs labākais centrs aiz Karīma Adula-Džabara NBA vēsturē, bet viņš tā domā vienīgais. Kendimens neattaisno uz sevi liktās cerības, bet Minesotai nav labāka centra un pagaidām Olovokendi būs Minesotas pamatcentrs.

Portlendas Trail Blazers – Šovasar Portlenda atbrīvojās no gandrīz visiem aizsargiem. Dereks Andersons kā amnestijas upuris, Nikam Van Ekselam un kapteinim Dēmonam Stoudamairam vienkārši netika pagarināts līgums. Acīmredzami Portlenda mēģina izveidot jaunu aizsargu vienību – saspēli jau no pagājušās sezonas otras puses vada Sebastians Telfērs un viņu var Huans Diksons. Otrs aizsargs – talantīgais debitants Martels Vebsters. Dariuss Mailzs un Rubens Patersons veido ļoti labu mazo uzbrucēju duetu, plus vēl Rubens Patersons var uzspēlēt arī kā aizsargs. Atkarībā no Trevisa Autlava izaugsmes, būs vai nu 2 vai 3 kandidāti uz mazā uzbrucēja pozīciju. Nešaubīgi komandas lielākā zvaigzne - Zaks Randolfs. Centrā arī ļoti labi spēlētāji – Teo Ratlifs un Džoels Przibilla. Pieci bloki katrā spēlē pa abiem. Przibilla tā labi spēlē tikai kopš janvāra, tāpēc vēl būs jāpierāda, vai tiešām ir izaudzis par labu centru. Sastāvs dažās pozīcijās ir tāds paplāns un atcerēties pagājušās sezonas traumu epidēmiju negribas. Cerams, ka bez acij tīkama laukuma izkrāsojuma un jauna trenera [Neits MakMīlans] Portlenda piedāvās arī labu spēli veselīgu komandas labāko spēlētāju izpildījumā.

Sietlas SuperSonics – Uz konkurentiem Portlendas Trail Blazers pārgāja treneris Neits MakMīlans, kas ir liels zaudējums. Ar Vašingtonu līgumu parakstīja Antonio Denielss, bet līdz ar viņa aiziešanu vairāk minūtes laukumā pavadīs Lūks Ridnours. Rejs Alens ar Rašardu Lūisu būs Sietlas līderi, bet ar to diez vai pietiks, lai komanda būtu tikpat spēcīga kā pagājušogad. Demiens Vilkinss, Niks Kolizons, Vladimirs Radmanovičs, Ronalds Marrejs un Denijs Fortstons, tie ir Sonics rezervisti, kuriem ir iespēja palielināt savu statusu no rezervistiem uz sākumsastāva spēlētājiem ar labu sniegumu.

Jūtas Jazz – Pagājušo sezonu Jazz iesāka negaidīti labi, uzvaras nāca viena pēc otras, bet tad notraumējās Jūtas līderis Andrejs Kiriļenko. Sākas zaudējumu sērija un play-off izredzes bija pasētas. Ja viss ritēs veiksmīgi bez savainojumiem, tad Jazz var aizvadīt sekmīgu sezonu. Šīgada drafta 3. numurs Derons Viljamss būs labs papildinājums Jazz sastāvam, kas dos ieguldījumu jau 1. sezonā.

Links | ir doma | Add to Memories