NBA preview - Atlantijas okeāna divīzija

Okt. 30., 2005 | 01:07 pm

basket.eclub.lv piedāvā ekskluzīvu gaidāmās 2005./2006. gada NBA sezonas preview - katras komandas apskatu.

Atlantic (Atlantijas okeāna divīzija)

 Bostonas Celtics – Ja komandas līderi Pols Pīrss nespēlēs pēc noskaņojuma un beidzot pārvērtīsies par stabilu spēlētāju, kāds viņš bija 2001./2002. gada sezonā (Celtics ar Entoinu Volkeru komandu atgrieza 80. gadu augstumos – komanda tika līdz Austrumu konferences fināliem, kur līdzīgā cīņā zaudēja Ņūdžersijas Nets), tad Celtics uzvaras būs vairāk nekā zaudējumi un Pīrss būs līgas TOP10 spēlētājs atkal. 2003. gada drafta Bostonas 1. kārtas izvēle Markuss Benkss nav stabils uzbrukumā, aizsardzībā problēmas sagādā spēlētāja bez bumbas segšana. Tādēļ pretēji lielākajai daļai 2003. gada draftēto spēlētāju, kuri izpelnījušies līgumu pagarināšanu, Benkss nav saņēmis līguma pagarinājumi. Rikijs Deiviss var izdarīt pilnīgi visu – iemest no distances (kautgan precizitāte ir mainīga), arī tuvāk grozam, spēlēt labu aizsardzību un pat atdot labu piespēli. Diemžēl Rikijs lielākoties koncentrējas uz vienu spēles aspektu un tas viņam traucē kļūt par zvaigzni. Reifs Lafrentzs turpina būt daudzmaz stabils un savus 10+ punktus 7 bumbas pa spēli savāks. Treneris Doks Riverss ir pieredzējis un prot komandu motivēt, domājams viņam tas veiksmīgi izdosies Bostonā.

 

 Ņūdžersijas Nets - Vai vēl kādreiz Džeisons Kids būs tikpat labs cik viņš bija pirms 2004. gada vasarā izdarītās ceļgala operācijas? Cerams. Uz to cer visi Nets fani un arī pārējie līgas fani, jo kurš gan negribētu redzēt teicamas Džei-Kida piespēles Ņūdžersijas lielajiem dankotājiem Vinsam Kārteram vai Ričardam Džefersonam. Vesels 2001./2002. gada sezonas patiesais MVP nozīmētu Ņūdžersijai par vismaz 10 uzvarām vairāk nekā pagājušajā sezonā 42 iespētajām. Vinss Kārters pēc aizmainīšanas uz Nets sāka atkal attaisnot savu superzvaigznes statusu – uzreiz pa 10 punktiem spēlē vairāk nekā savā pēdējā pus-sezonā Toronto - un Nets no Austrumu konferences lejasgala komandu pārvērtās par play-off komandu. Lemonds Marrejs, kurš šovasar tika atlaists no Toronto, pievienojies Ņūdžersijai un kļuvis par stabilu Nets spēlētāju. Serbs Nenads Krističs būs komandas pamatcentrs, veterāns Klifs Robinsons būs pamata spēka uzbrucējs. Šarīfs Abdurs-Rahīms, kurš bija jau panācis oficiālu vienošanos ar Nets, pēc it kā neveiksmīgas veselības pārbaudes darījums izjuka, diezgan mistisku iemeslu dēļ. Ja Nets būtu tikuši pie Šarīfa, tas dotu pamatotu iemeslu Nets pieskaitīt pie Austrumu konferences favorītiem. Kā vēl vienu saspēles vadītāju Ņūdžersija parakstīja Džefu Makinisu, kas var arī būt pamat saspēles vadītājs, ja Kids nejutīsies vesels.

 

Ņujorkas Knicks - Svarīgākais Ņujorkā šogad bija jaunā galvenā trenera Lerija Brauna atnākšana. Trīs fināli 5 gadu laikā, kuru laikā trenerim bija kontrole pār nepakļāvīgajiem līderiem- Alenu Aiversonu un Rašīdu Vollesu. Saspēli varētu vadīt Stefons Mārburijs - pašpasludinātais labākais saspēles vadītājs NBA (tātad– arī pasaulē). Vasarā treneris Brauns runāja, ka Džamals Kraufords vadīs saspēli, bet Mārburijs ies uz 2. numura pozīciju. Diemžēl nepiepildīsies Knicks sapnis par Alanu Hjūstonu, Stefonu Mārburiju un Džamalu Kraufordu vienotā uzbrukumā, jo Hjūstons padevās ceļgala sāpēm. Savulaik Brauns padarīja Čansiju Billapsu par saspēles vadītāju un tagad kārta Džamalam Kraufordam? Ja Mārburijs sevi uzskata par labāko saspēles vadītāju, kurš šaubu gadījumā met pa grozu un arī Kraufords ir orientēts uz mešanu, tad kas dos piespēles pārējiem komandas biedriem? Aizgāja uzbrucējs Tims Tomass, kuru aizstās Kventins Ričardsons- vislabāk prot mest no 3-punktu līnijas, bet tagad nāksies strādāt vairāk aizsardzībā un uzbrukumā, salīdzinot ar Fīniksas laikiem. Centra Kerta Tomasa vietā būs Edijs Kerrijs un Džeroms Džeimss. No jaunajiem visvairāk gaidāms no uzbrucēja Trevora Arizas un aizsarga Neita Robinsona. Kaut kur pa vidu vēl no Spurs iegūtais uzbrucēji Malīks Rouzs, Moriss Teilors, veterāns centrs/uzbrucējs Antonio Deiviss. No veterāna Anfernija Hārdeveja atliks gaidīt prātīgu spēli attiecīgos momentos, ko pieredzējušais spēlētājs var piedāvāt.

 

 Filadelfijas 76ers - Kā jau ierasts komandas līderis būs Alens Aiversons, tikai šogad viņa palīga būs krietni labāki un kvalitatīvāki. Kriss Vēbers ir sācis labāk iejusties 76ers atšķirībā no pagājušās sezonas, lielu progresu panācis Džons Salmonss, Andrē Iguodala kļuvis labāks, Semjuels Dalemberts bloķē metienus un vāc bumbas, Kails Korvers turpina mest un iemest trīspunktniekus un pustālos metienus. 76ers vasarā ieguva vienu vērtīgu papildinājumu. Centru Stīvenu Hanteru no Fīniksas Suns, bet ir arī viens zaudējums – Villijs Grīns ir guvis savainojumu un izlaidīs sezonas pirmo pusi. Komandas galvenajam trenerim Morisam Čīksam atgriešanās Filadelfijā pēc spēlētāja karjeras izvērtusies veiksmīgi – komanda gūst uzvaras, labas attiecības ar spēlētājiem, īpaši ar Alenu Aiversonu.

 

 Toronto Raptors – Maiks Džeimss, nesen apmaiņā pret Raferu Alstonu iegūtais saspēles vadītājs ir krietni stabilāks. Otrs saspēles vadītājs Alvins Viljamss pēc pagājušās sezonas izlaišanas ceļgala traumas dēļ ir beidzot iespēja basketbolu un viņš var dot ieguldījumu ar savu spēli komandas interesēs, labu aizsardzību un spēles organizēšanu, līdzīgi kā Maiks Džeimss. Moriss Pītersons ir apveltīts ar punktu gūšanu, kas viņu var padarīt par All-Star spēlētāju, tikai vajadzētu atrasties īstajā komandā un īstajā vietā. Džalens Rouzs arī labi pieprot gūt punktus un šogad viņš arī būs viens no komandas līderiem. Rouzs būtu perfekts 6. spēlētājs, kas var iznākt uz maiņu un pastiprināt spēli. Kriss Bošs, šogad neapšaubāmi būs komandas līderis, līdz šim katru sezonu Bošs ir progresējis statistikas rādītājos un arī spēles līmenī, līdz ar to savā 3. sezonā no viņa tiek gaidīta NBA zvaigznes cienīga spēle.

 

 

Links | ir doma | Add to Memories


NBA preview - Centrālā divīzija

Okt. 30., 2005 | 09:35 pm

Čikāgas Bulls – Bens Gordons un Kirks Hainrihs veidos labu aizsargu duetu, kas būs rezultatīvs un līdz ar to nesīs daudz uzvaras. Pagājušās sezonas Bulls pamatsaspēles vadītājs Kriss Dahons ir uz neilgu laiku izsists no ierindas pēc smaga kritiena. Tātad Bens Gordons vai arī Luols Dengs ies sākumsastāvā un Kirks Hainrihs tiks pārbīdīts atpakaļ uz savu naturālo pozīciju un sezonu iesāks kā saspēles vadītājs. Ja sākumsastāvā ies Bens Gordons, tad viņam būs lielāks spēles laiks, bet varbūt arī nē, jo viņam dažkārt ir problēmas ar piezīmēm un dažkārt tās tiek savāktas pārāk ātri. Uz Ņujorkas Knicks tika aizmainīts centrs Edijs Kerrijs, kuram pagājušās sezonas beigās tika atklātas sirds problēmas un tādēļ viņš izlaida pēdējās Bulls spēles. Apmaiņa pret viņu tika iegūts Maiks Svītnijs, kurš izskatās ļoti daudzsološs, Tims Tomass. Līgums tika parakstīts arī ar Darjusu Songailu. Komandas groza apakša uzticēta Taisonam Čandleram, kurš šovasar parakstīja jaunu līgumu ar Bulls par 60 miljoniem. No viņa tiek gaidīta ne vien metienu bloķēšana un bumbu vākšana, bet arī stabilitāte punktu gūšanā un neiedzīvošanās daudz piezīmēs.

Klīvlendas Cavaliers – Vasarā Cavs veica daudzus nozīmīgus darījumus – Larijs Hjūgss, Donjels Māršals, Demons Džounss. Saspēli vadīs Demons Džounss, kurš šajā pozīcijā nomainīs uz Ņūdžersiju aizgājušo Džefu Makinisu. Komandas līders kā jau pēdējos gados pienākas būs LeBrons Džeimss. Ja LeBrons aizsardzībā spēlēs tikpat labi cik uzbrukumā, tad Klīvlenda būs vēl spēcīgāka nekā to visi gaida, bet iespējams Džeimss aizsardzībā nespēlēs. Donjels Māršals pagājušajā sezonā pierādīja, ka viņš ir labs snaiperis, iemesdams 12 trīspunktmetienus vienā spēlē. No viņa tiek gaidīta arī spēle groza tuvumā, kuru Māršals arī prot. Vēl spēka uzbrucēja pozīcijā spēlē Drjū Gudens, kurš iespējams būs sākumsastāva spēlētājs, liekot Māršalam iesaistīties spēlē no rezervistu soliņa. Vēl trešā opcija ir Alans Hendersons, bet par centru spēlēs Židrūns Ilgausks ar kuru Cavaliers pagarināja līgumu.

Detroitas Pistons – Tagad komandas jaunais treneris Flips Saunderss ir ķēries pie darba, nomainot Lariju Braunu. Starpsezonā izskanēja bauma, ka Minesota varētu aizmainīt savu ilggadējo līderi Kevinu Gārnetu pret abiem Bostonas Vollesiem, bet Pistons GM Džo Dumarss noraidīja un noliedza visu, kas bija saistīts par šo tēmu. Biedzot Darko Miličičs varēs paradīt ko viņš māk un netiks mūžīgi „marinēts” uz rezervistu soliņa. Taišons Prinss kā vienmēr efektīvi izdarīs visu viscaur laukumam. Detroitas komandas kodols ir saglabāts, Detroita ir atkal gatava lieliem varoņdarbiem, bet kā tas izdosies jauna trenera vadība, to mēs vēl redzēsim.

Indiānas Pacers – spēlēt beidza Pacers simbols Redžijs Millers, kura izredzes uz pirmo titulu tika aizmestas 19. novembrī Detroitā. Viņa vietā Pacers paņēma labāko spēlētāju, kas NBA vēl nespēlēja – lietuvieti Sarūnu Jasikēviču. Saspēli vadīs Džamāls Tinslijs, kuram beidzot būtu jāsaņemas un jānospēlē viena pilna sezona. 40 spēles pagājušajā sezonā bija rekord-zems rādītājs Džamālam, toties gandrīz visos citos rādītājos karjeras labākie. Draftā Pacers laimēja Deniju Grendžeru, kuram prognozēja top-10. Pie ieguvumiem it kā var uzskatīt Ronu Ārtestu, kurš izlaida praktiski visu pagājušo sezonu un pēc tik ilga izlaista laika ļoti vēlas atkal spēlēt. Komandas lielākā zvaigzne Džermeins O’Nīls MVP cerības pazaudēja 19.novembrī ar vienu rokas kustību, tāpēc izlaida lielu daļu sezonas. Arī traumas ik pa laikam traucē. Stīvens Džeksons vispār ir universāls – no aizsarga līdz spēka uzbrucējam. Džefs Fosters var labi nospēlēt pret jebkuru līgas spicāko centru. Čempionu pieredzi dos Samaki Volkers, kurš 2002. gadā uzvarēja ar Lakers. Vēl viena laba ziņa - šogad 19. novembrī Pacers nespēlēs.

Milvokī Bucks - Milvokī Bucks īsi pirms sezonas turpina pastiprināt sastāvu. Centrs Džamals Magloirs iemainīts. Bucks par Magloiru atdeva lidojošo Desmondu Meisonu, kurš jau pirms gada gribējis tikt aizmainīts. Bucks tagad ir ieguvuši 2004. gada All-Star centru, tādējādi ir izveidojuši labu centru rotāciju - Magloirs, Endrjū Boguts un Dens Gadzuričs. Meisona aizmaiņa, šķiet loģiska, jo Bucks vasarā parakstīja līgumu ar līgas pagājušās sezonas progresējušāko spēlētāju Bobiju Saimonsu un Milvokī jau bija Maikls Reds, no traumas atgriezies saspēles vadītājs Tī Džei Fords.

Links | ir doma | Add to Memories