basket

NBA lokauts

Nov. 8., 2011 | 11:16 pm
No:: basket

Ļoti - lai gan nē - kas tur "ļoti"?

76% ASV iedzīvotāju NBA lokauts nerada sāpes. No atlikušajiem 24% puse nevar tā pateikt, sāp vai nesāp. Nu, ja precīzāk izsakos, tad - viņi izjūt, ka ir lokauts. Bet citādi - viens pīpis.

Gribēju teikt, ka ap NBA lokautu ļoti aktīvi notiek viskautkas. Bet mūsdienu pasaule ir tik diversificēta (nejaukt ar "diversiju"), ka lieli NBA biznesmeņi tikai šauj sev kājā. Spēlētāji - it kā arī, jo nepiekrītot klubu ultimātiem, nevar sākt saņemt algas.

Es saprotu. ka galvenā problēma ir nauda. Ir klubi, kas strādā ar zaudējumiem, bet ir daži pelnoši klubi. Tādi mazie, kas nepelna, kā Maikla Džordana Bobcats, grib samazināt spēlētājiem izmaksājamo % no 57% uz 52%, tad uz 50%, un beigās tagad jau 47%.

Bet kāpēc spēlētāji to nepieņem? Pasaka - labi, mums ir daudz tādu spēlētāju, kuri saņem neadekvāti daudz. Liela alga, bet tam neseko sniegums laukumā. Respektīvi, tas ir viens. Otrs, ka tīri objektīvi klubiem ar to naudu tā ir, kā ir.

Neredzu problēmu, kāpēc spēlētāji nevar pieņemt 47%, vai vienalga cik, kas būtu garantētā daļa, un pēc tam, atkarībā no finanšu rādītājiem un spēlētāju snieguma aprēķinātu piemaksas, prēmijas...

---

Bet, jā, NBA lokauts paplašina biznesu NHL, NFL, MLS pašā ASV. Globālā līmenī - Eirolīgai. Domāju, ka arī citi sporta veidi no tā iegūst. UEFA turnīri, nacionālie futbola čempionāti. jo, manuprāt, ir daudz universālo fanu, kas seko 2-3 sporta veidiem.

Vēl varbūt arī Teniss iegūst. Par motosportu grūti teikt, arī varētu kaut ko iegūt.

Cik tad reāli ir to tīro NBA fanu? Cilvēkiem ir daudz un dažādas intereses, hobiji, sporti kam sekot. Tāpēc NBA pagājušās sezonas popularitāte ir kaut kas tuvākajā nākotnē nesasniedzams.

Ilgtermiņā, protams, NBA ir visas iespējas. Un strīds jau arī ir par ilgtermiņu. Spēlētāju arodbiedrība (dēvēta arī Latvijas medijos - anglicismā - par "asociāciju") ir problēma. Mazie klubi ir problēma. Lielais klubu skaits ir problēma.

Links | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.