Basketbola izlases uzvedības kodekss

« previous entry | next entry »
Sep. 21., 2009 | 09:01 am

Aicinu visus uz e-pastu lbs@lbs.lv bombardēt LBS ar ieteikumu ieviest uzvedības kodeksu izlases basketbolistiem. Var ietvert arī manis rakstīto ievadtekstu, vai vienkārši saiti uz šo ierakstu manā blogā. Kāds varbūt zina Šnepa, Buļa un Kehra epastus un var iesūtīt pa taisno?

Napoleona kodeksā bija daži tūkstoši pantu ar dažādiem noteikumiem. Šajā basketbola izlases kodeksā ir tikai daži vienkārši saprotami punkti.

Viņi to varētu pompozi prezentēt kādā no tirdzniecības centriem, līdzīgi kā tas notiek katru gadu ar modes skates elementiem. Un basketbolisti svinīgi rādītu šādu parakstītu papīru visiem faniem. Un kā suvenīru papildus peļņas gūšanai LBS varētu tirgot stilizētas šādu kodeksu kopijas. Katrs fans, kas nebūs tik slinks lai atvilktos uz norises vietu, varētu saņemt basketbolistu autogrāfus uz šādiem stilizētajiem uzvedības kodeksiem. Tādējādi katrs basketbolists katram fanam konkrēti būs devis personīgu solījumu, kura neizpildes gadījumā pilntiesīgi sadegs elles liesmās (interneta komentāros).

Latvijas valstsvienības basketbolistu uzvedības kodekss

1. Pārstāvēt Latviju ar godu - labprātīgi, brīvprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas.
2. Vienmēr (gan sportojot, gan sadzīvē) ar savu uzvedību atbildēt visas Latvijas Tautas un Valsts Prezidenta priekšā.
3. Atrodoties spēļu (treniņu) arēnā (zālē) - gan uz laukuma, gan ģērbtuvēs - pirms un pēc, kā arī spēles laikā - rīkoties saskaņā ar šo kodeksu, ētikas un morāles normām, kā arī sportiskajiem principiem.
4. Ārpus sportošanas pārstāvēt Latviju atbilstoši ētikas un morāles normām, ar lepnumu.
5. Brīvajā laikā, esot valstsvienības sastāvā, uzvesties atbilstoši ētikas un morāles normām.
6. Apzināties un saprast, ka basketbolista uzvedība katrā brīdī (sportā un ārpus tā) ir Latvijas vārdā, pārstāvot Latviju.
7. Vienmēr būt gatavam sportā pārstāvēt Latviju savā labākajā līmenī. Pēc iespējas neitralizēt tādus nevēlamos blakus apstākļus, kurus cilvēks nevar ietekmēt (apmācies laiks, trešā laikaprognoze, slikts komentārs internetā). Izvairīties no tādiem nevēlamiem blakus-apstākļiem, kurus pats var ietekmēt - nenovest sevi līdz stāvoklim, kad nav iespējams pilnībā apzināties un kontrolēt savu rīcību (ar alkoholu, narkotikām un citām vielām).
8. Veltīt laiku, lai pietiekamai atjaunotos. Gan pirms, gan pēc treniņiem, lai pārstāvot Latviju būtu gatavs sportot savu spēju līmenī gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.
9. Ir atļauts apmeklēt sabiedriskus pasākumus, tajā skaitā naktsklubus, striptīzklubus, eskortservisus, geju klubus, prostitūtas, transseksuāļus, ja ievēro visus pārējos kodeksa noteikumus un saistības pret valstsvienību. Uzvedība šādos pasākumos nedrīkst darīt negodu Latvijai (1.-6. punkts), un nedrīkst kaitēt sportiskajai spējai (7. un 8. punkts).

Es, zemāk uzrakstījis savu vārdu un uzvārdu, zvēru ievērot šā kodeksa noteikumus

Paraksts _________________
basketbolists [vārds, uzvārds]

Links | ir doma | Add to Memories


Comments {13}

basket

(bez virsraksta)

from: [info]basket
date: Sep. 21., 2009 - 10:27 am
Links

Lai neizskatītos, ka uzvedības kodekss aizliedz izklaidēties jeb "tusēties" jeb "čupoties", pieliku vēl 9. punktu, tiešā tekstā to atļaujot un skaidri nosakot robežas. Tā ir arī mazliet ņirgāšanās par dažiem kadriem (kā bērnudārzā), bet citādi laikam nevar.

Atbildēt