banana_pancaces - [entries|archive|friends|userinfo]
banana_pancaces

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 14th, 2010|05:48 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(kaut kad sen sapenteroc...)

Gribaas runaat krasi, skeptiski. Riebjaas labi izskatiities, jo taa vajag un taa ir labi. Un tas viss. Man riebjaas standarts. Bazniica man riebjaas, kur jaauzvedaas taa un taa. Riebjaas lauliibas un nauda. Man riebjaas pasaules samaakslotiiba un speeles, kuras cilveeki speelee. Un protams, es riebjos pati sev. Jo beigu beigaas es pati visos tajos meeslos dziivoju un neesmu veel paarvaakusies dziivot uz vietulju mezja buudu.
Tu satiec cilveeku tikai kaut kaados paaris veidolos. Pat viirs savu sievu. Nevar labaakaa draudzene redzeet taas iipasjiibas, kuras redz viirs un otraadi. Un liels liels bulsjits ir visa sjii pasaule. Milzu meeslu kaudze. Visa taa samaakslotaa standartizeetaa vide, kur visam jaabuut taa un taa. Dievam jaabuut bazniicaa nevis mezjaa. Bet es saku, ka vinjsh ir mezjaa. Un sapulcees jaauzvedaas taa, un jaaspeelee taa un jaaieguust izgliitiiba un jaaprecaas un jaadzemdee beerni un labi, ka tev ir masjiina un suns un maaja. Ja nav, tu neesi pilnveertiigs cilveeks. Un tas, kursh mezjaa dziivo, tas ir mezjonis. Tas ir muljkjis. Un bomzis ir muljkjis , jo gulj, kur grib, dzer, cik grib. Visas taas dogmas. Kaa man vinjas riebjaas. Pretiigums.
Tu dziivo sjajaa pretiigajaa pasaulee, kur visam ir sava cena, visam sava vieta un visam savs laiks, jo kaadi idioti pirms manis taa ir izdomaajusji. Cilveeki pat neprasa kapeec. Vinji tikai dara. Vinji neprasa kaapeec debesis ir zilas un zaale ir zalja. Vinji tikai lieto sjo izteicienu. Nedomajot, ko tas noziimee. Vinji iesleedz gaismu, iipasji nedomaajot kaa taa radaas. Vinji uzcelj savaas muljkjiigaas maajas. Uztaisa stilu! Jo ja nav stila, vinji nebuus stiliigi un citi vinjus neapbriinos. Esat pamaniijusji, ka apbriino standartu, vienmeer standartu. Nav gruuti izpatikt pasaulei. Tas ir vieglaakais, jo visi zin, kas patiik vairaakumam. Kapeec vairaakums ir idioti? Nezinu.
Interesanti kapeec Dieva kungs radiija taadus muljkjus, kuriem jaaklausa paveeleem. Kapeec redz tai nabaga Ievai paarmet, ka vinja eeda to aabolu? Da pareizi dariija. Visu muuzju buutu dziivojusi savaa garlaiciigajaa paradiizee, domaajot, kaa buutu, ja neeestu. Dievs gribeeja lai cilveeks buutu muljkjis un paklausiitu. Redz... Viss tas protams ir smiekliigi. Es ticu Dievam, bet neticu biibeles dogmaam un bazniicas noteikumiem. Ir jaajuut sevii saskanja ar Vinju. Vinjsh ir sirdii, vinjsh ir kokaa. Vinjsh ir tur, kur gribi, lai vinjsh buutu. Vinjam nav nekaada sakara ar cilveeku sviestiem. Ne arii ar Aadamu un Ievu vinjam buutu kaads sakars. Vinjsh eksistee, bet ne taa, kaa to pienjem kristiesji. Bet katrs pienjem kaa grib.
Man riebjas nosodiijums. Man riebjas, ka kristiesji teelo sveetuljus. Vinji iet uz savaam sapulceem un nelieto alkoholu, bet puse no vinjiem, tikliidz nav tur, panjem un iedzer. Un viiri, kuri nedzer, kad sievas ir klaat. Aiziet kaut kur bez sievas un iedzer. Kas vainas alkoholam. Vaina ir cilveekaa, kursh alkoholu uzskata par glaabinju. Alkohols neaarstee besi, vinjsh neglaabj tevi no pasaules sviestiem, tas ir tikai dzeeriens. Un muljkjiigi pie taa pierast.
Interesanti, kapeec bijusjie narkomaani ir fanaatiski kristiesji. Jo tiesji vinji bija tik vaaji, lai pakljautos un lietotu, tie pasji arii ir visvieglaak ievilinaamie kljuut par Dieva kalpiem. Vinjiem vajag atkariibu. Vaina nav vinjos. Vai ir. Nezinu. Tas ir talants. Buut stulbam un nedomaat liidzi. Ticiibas talants. Baigi jau skaisti. Jo neviens nezin par sevi, kas vinjam vajadziigs, jo redz Dievs zina vislabaak. Sirdij vajag prasiit. Ieksjaa mums ir visa informaacija, kura mums vajadziiga, ja tikai mees ieklausiitos visvienkaarsjaakajaa sirdsbalsii, taa saka tiesji, ko jaadara. Tomeer praats sjajaa gadiijumaa iejaucaas. Kaada gan dalja praatam par dziivi. Praats ir dogma. Eesma dogmai...
Un cilveeks ieguust varu, naudu. Bet ko vinjsh patiesiibaa gribeeja? Visi grib vienu un to pasju. Miilestiibu. Ar savaam cietajaam sejaam un visu dziivi vinji kraaja savu varu un naudu, jo domaaja, ka vinjiem tas paliidzees ieguut miilestiibu. Bet miilestiibu redz par naudu nevar nopirkt. Un vinjsh ieiet bazniicaa, ceriibaa, ka Dievs vinjiem to iedos. Ka beidzot vinjiem buus miers. Es vienmeer esmu apbrinojusi kristiesjus par vinju speeju buut laimiigiem. Un vinjiem laimi dod ticiiba un Dievs. Tas ir tas, kam vinji tic.
Un simtiem gjimenju, kuras teelo esam laimiigas. Lai no aarpuses viss izskatiitos lieliski. Un beigu beigaas ne beerni vinjiem deva laimi, ne viiri, ne sievas... Ne nauda... Vinji dziivo. Vinjiem ir viss. Bet sirds kaut ko cjukst. Vinji neklausaas. Jo nav laika. Neklausaas, kas ir tas ko vinjiem veel vajag. Jo peec pasaules dogmaam vinjiem tak ir viss...
Un cilveeki, kuri domaa vienu, bet pieklaajiibas peec klusee vai saka ko citu. Un cilveeki, kuri ir iemaaciijusjies, kaa ir jaauzvedas, lai guutu dziivee panaakumus. Bet kas notiks beigaas? Visi beigaas nomirs. Un nekas nepaliks paari no vinjiem. Lielaako dalju muuzikju ierakstu aizmirsiis. Un pat tos, kurus atcereesies, visdriizaak tas nebuus ilgaak par 100 gadiem. Panaakumi, kuru deelj vinji dara visu, teelo kaadu citu, nevis sevi. Un maakslinieki un dizaineri un biznesmenji. Kas notiks ar vinja biznesu peec naaves. Kas notiks ar vinja miljoniem peec naaves? Miljonus kapaa liidzi nepanjemsi. Beerni tos noteerees. Jebkuru summu var noteereet. Un cilveeku var apzagt. Vinjam var nodegt maaja un nepalikt nekas. Vinjsh var nopirkt daarglietas un vinjas nozog. Vienkaarsji. Un viss. Gadi, desmitiem gadu noteereeti bankas konta audzeesjanai...
Cilveeki lielaakoties baidaas buut pasji. It iipasji tie, kuri nav taadi pasji kaa pasaule. Un man riebjaas taas bailes, kuras redzu juusos un pati sevii. Un man uzspljaut visaam dogmaam. Man uzspljaut, ka jaaceljaas tikos un jaaiet guleet tikos. Ir 8 riitaa. Es guleeju laikaa no 1niem liidz 4riem. Un varbuut es guleesju 15tos vai guleesju 18tos. Kad gribeesju, jo man ir uzpljaut tam visam, kas ir labi un kaa vajag. Es neticu labajam un sliktajam. Taas ir dogmas. Un nav ne labu ne sliktu cilveeku, tie ir apstaaklji, kuri taadus vinjus radiija. Un ja notiktu liela pavedinaasjana, tad vinji saluuztu un saaktu dziivot savadaak. Jebkursh var kjljuut par slepkavu, tikai vinjam kaadu laiku vajag padziivot attieciigajaa videe, kur vinjam ieboree, ka tajaa nekaa taada nav. Tacju arii dziivnieki viens otru nogalina. Un cilveeks taapat nomirs. Kapeec tas buutu kas slikts, ja vinju nogalina slepkava? Un citi pasji izdara pashnaaviibas. Jebkuru par padariit par ljaunu, varbuut kaadu buus gruutaak... Bet tad tas buus paliekosjaak.
Juus teiktu, ka juus taa nevarat atljauties? Jums ir pienaakumi? Jums jaaceljaas tikos, lai straadaatu un samaksaatu ikmeenesja iiri? Bet kursh tad izveeleejaas taadu dziivi? Kursh izveidoja dziivi taadu, kaa prasa pasaules dogma. Kas notiktu, ja juus visu pamestu, savu iekaartoto eerto dziiviiti un bez naudas aizbrauktu uz Aafriku vai vienalga kaadu valsti, kur viss buutu jaasaak no nulles. Skaidrs. Cilveekam vajag plaanu, vinjam vajag drosjiibu, vinjam vajag naudu, lai vinjam buutu kur guleet, vareetu samaksaat par viesniicu. Vinjam ir bail. Vinjsh neuzdrosjinaas spert shaadu soli, pat ja grib. Jo taa vinjsh var zaudeet ieguuto. Gados kraato... Bet jebkuru var atlaist no darba. Jebkuram var nodegt maaja un notikt veel simtiem tragjeediju par kuraam aiz maanjticiibas pat negribu runaat. Un jebkuram apstaaklji var piespiest saakt visu no nulles. Bet ja taa ir izveele?Veelme paarbaudiit savu speeku, savu gribu, sevi. Vai Tu speetu izkjepuroties? Vai tu speetu saglabaat optimismu un ticiibu, pat ja viss saakumaa bruktu un nesanaaktu?
Cilveeki, kuri tup savos birojos un darba vietaas visu nedeelju. Jo jaapelna nauda. Un vinji domaa par naudu, kuru teerees celjojumaa. Vinji domaa - kaut aatraak paietu sjiis stundas. Un katra diena taada kaa ieprieksjeejaa. Visa dziivee "sakaartota". Un katru riitu celties ar riebumu, ka jaaiet atkal uz darbu. Bet taa vajag. Pasaules saka, ka vajag. Un vinji nevar atljauties dariit ko grib vakaraa, vinji nevar izdomaat peeksjnji aizbraukt uz Spaaniju sjovakar. Jo ir pienaakumi... Vinjiem Spaanijas brauciens ir jaaieplaano.
Vinji nevar atljauties buut spontaani un nemaz negrib taadi buut. Vinjiem viss ir "sakaartots". Un tad vinji saka - es tevi apbriinoju, tu dari to, ko miili. Tikai kas tev liedza izveeleeties taadu dziivi kaa gribi?
kaads muuzikjis savaa vienkaarsjiibaa reiz teica - bet izklaide jau ir darbs. Taa tas ir muusu profesijaa. Cik vinjsh pelna? Smiesies visi birojos tupeetaaji. Dazjos meenesjos vinjsh pelna 5reiz vairaak nekaa birojos tupeetaajs. Citos 2reiz vairaak... Protams, ka nav preciizas summas. Nav "regulaari ienaakumi" ,kuri nodrosjina stabilitaati. Vinjsh dara tikai ko grib. Vinjsh, ja vien veelaas var visu nedeelju guleet pie TV un aiziet nedeeljas nogalee "izklaideeties", sjaadi nopelnot ne tikai reekjiniem un viskijam, bet celjojumam uz Braziiliju, ja tikai vinjam buutu kaada iipasja veelme celjot bez iemesla... Dazjreiz vinjsh uzspeelee dazjaas valstiis un par to sanjem naudu. Es idealizeeju protams. Un paarspiileeju. Ne jau vienmeer maksaa tik daudz. Bet pamataa vinjsh ir laimiigs. Vinjsh nekad nespeelee deelj naudas. Principaa vinjsh neko nedara deelj naudas.
Linkatstaaj peedu

Comments:
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:April 14th, 2010 - 06:15 am
(Link)
Nav jau jādzīvo zaru būdā, lai sāktu zāģēt. Var jau arī baznīckungam kādā izdevīgā brīdī pajautāt kaut ko par Nīkajas konsīliju vai citām liekulībām.

and the list goes on and on..