Pasei termiņš beidzās drīzumā...

Paskatījos Latvijas vēstniecības saitā Jūnijā un ieraudzīju, ka pases maiņa prasa 6 nedēļas. Nu neko atliku uz kādu laiku, jo pasei termiņš beidzās Februārī 2013. Sāku zvanīt vēstniecībai divas nedēļas atpakaļ un neviens neceļ klausuli. Divas dienas pēc kārtas pēc apmēram 10 zvaniem dienā - paņēmu 2h brīvas no darba un aizgāju uz vēstniecību. Ak jā, darba laiks ir 10:00 - 13:00 LONDONĀ nevis kaut kādā ciematā.

Aizgāju un sagaidīju 10:00. Iegāju ofisā kas ir pazemē un piegāju pie lodziņa. Kad uzjautāju vai var sarunāt pases maiņu - sieviete paskatījās uz mani ar skatu it kā es prasu kaut ko nereālu. Atbilde ir šāda: "Jums vajag nosākuma mums piezvanīt un jāsarunā vizīte pie mums, tad mēs varēsim jūs apkalpot."!!!!! Es paskatījos apkārt un tur bija tikai viens cits cilvēks un neviena cita. Pēc ilgas sarunas, sieviete nepiekāpās. Nācās iet prom.

Aizraxtīju vēstuli un atbilde: "Ātrākā vizīte, kas var tikt sarunāta ir 10.Decembris." Atkal mēģinu sazvanīt, bet nekā. :(

Nu kā tā var izturēties pret savas valsts tautiešiem - vēstniecībā!?!? Un tad valsts brīnās, kādēļ jaunieši brauc prom no valsts. Neviss, ka darbs nav, bet gan nevar izturēt šādu sistēmu. :( Skumjas uznāca.

Tagad esmu noraizējusies, jo nezinu ko lai dara. :( Braucu uz Latviju 22.decembrī, bet tad atpakaļ netikšu uz UK, jo pase nebūs derīga. :( Ātrā pases taisīšana ir 3 dienas un protams Ziemassvētki ir sarkanās dienas.

vai kāds nezin uz kuru 6dienu tieka pārcelta 1diena 24. Decembris darba diena?

Varbūt kādam ir paziņas, kas strādā Latvijas Vēstniecībā iekš Londonas, un var man sarunāt šo pases maiņas tikšanos pirms Decembra?

Comments

Aizraksti sūdzību - bez emocijām, tikai faktu uzskaite, - ārlietu ministram (pie ministra nenonāks, bet gan jau kur vajag), vismaz kādam tur Ziemassvētku prēmijas par sliktu darbu nebūs.

Aber vai nevar dzimtajā miestā? Tb tagad aizsūti uz turieni ierakstītu vēstuli ar atgādinājumu, ka pasei beidzas termiņš un 23. decembrī esi nodomājusi ierasties pēc jaunas.
Jau pagājušajā nedēļā bija sarunas ar pases nodaļu Rīgā un atbilde ir tikai, ka vajag 3 pilnas darba dienas, lai atjaunotu pasi. Viņi vēl nezina kurās dienās viņi strādās un kurās dienas būs ciet. Tagad ir doma pārlikt lidmašīnas biļetes uz agrāku laiku. Diemžēlam 23.Decembris ir 7diena un viņi nestrādās. :(

Manai draudzenei tieši šāda situācija arī notikās pagājušajā gadā. Un viņai nācās pirkt lidmašīnas biļetes, lai varētu doties uz Rīgu tikai dēļ pases maiņas. :(

Paldies par padomu. Uzrakstīšu sūdzību ar visiem faktiem.
Štruntīgi, ka tur jāfotogrāfējas. :[

Bet sūdzību uzraksti gan. Galvenais, tā konkrēti, bez emocijām (tb nevienu neparauj tavas dvēseles sāpes, bet interesē tikai tas, kādi normatīvie akti ignorēti): zvanīju tādā un tādā datumā tikos un tikos - neviens neatbildēja. Ierados personīgi, lai laicīgi iesniegtu pieteikumu pases maiņai - darbiniece X atsacījās no manis pieņemt iesniegumu. Ideāli, ja kādu pazīstamu jurisprudences studentu dabūt varētu un sarakstīt klāt, kādi normatīvie akti pārkāpti un kādi LR likumi ignorēti. Ministrijā saņems, ministram nesūtīs, bet pārforvardēs kam vajag - attiecīgi kundzītei X Ziemassvētku prēmiju nost, arī iespējamais paaugstinājums var aizkavēties, ja šādu sūdzību par viņu ir vēl kādas sakrājušās.

Vēlu veiksmi.

Decembris 2012

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Powered by Sviesta Ciba