Aufklärung's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, May 3rd, 2015

    Time Event
    2:22p
    No Francijas statistika par homoseksuālu pāru laulībām (aprit divi gadi, kopš Olands tās atļāva):
    laulību skaits gadā - ap 7000 (maz, jo hetero laulību ir ap 250 000); paralēli visiem pāriem ir iespēja reģistrēt attiecības neprecoties;
    60% ir vīriešu pāru, 40% sieviešu (interesanti)
    Bet vecums! Sievietēm, kas precas, vidējais vecums ir 42 gadi, bet vīriešiem - 50 gadi. Piecdesmit gadi!

    Tie ir cilvēki, kas acīmredzami kopā nodzīvojuši daudzus gadus, ja ne pusi mūža, un beidzot sagaidījuši savu tiesību atzīšanu šajā dziļi simboliskajā, monogāmiju vai kvazi-monogāmiju implicējošajā, uz aristoteliski-tomiskā tikuma un tikumības (jā, tikumības) celma uzpotētajā aktā - laulībā, un tagad kāds vēl nāks un viņiem stāstīs, ka viņi ir nepareizi dzīvojuši? Smieklīgi.

    Tikmēr no Lipkes Memoriāla ziņo, ka bijis atnācis jauns vīrietis un lūdzis, vai Memoriāls nevarētu hostēt plānoto "Rozā trijstūra balvu", kuru (katru gadu? nezinu detaļas) varētu piešķirt kultūras darbiniekiem vai iestādījumiem, kas iestājušies par vai savā darbībā realizējuši seksuālo minoritāšu līdztiesības ievērošanu vai tolerances veicināšanu. Jā, protams, Memoriāls to hostēs (neko daudz nenosaku, bet esmu valdē). (Tomēr izskatās, ka varētu iebilst daži darbinieki.) Šis cilvēks pirms tam ar savu ierosinājumu esot bijis pie Ebreju muzeja vadības. Bet Ebreju muzejs: "Rozā trijstūra...kas? balva? Nē, nē, mēs tādu nē".
    Smieklīgi.

    Upd. Izlaboju kļūdainu informāciju.

    << Previous Day 2015/05/03
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba