June 2023   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Mobilie tāruņi

Posted by [info]aurelijs33 on 2013.07.11 at 17:22
Nebiju ievērojis faktu, ka līdz ar neierobežoto sarunu pieslēgumiem Latvijas mobilo tālruņu tīklos, cilvēki vairāk sākuši runāt pa saviem telefoniem, turklāt arī vietās, kur it kā labais tonis liedz pļāpāt, ilgi preparējot privātās dzīves sīkumus.
Nesen braucu autobusā no Smiltenes uz Rīgu. Apmēram aiz Raunas pagrieziena iekāpa vecs vīrs, apmēram mana vectēva gados, atsēdās sēdeklī un tūlīt pat pielika savu veco Nokia pie auss. Viņam bija problēmas ar dzirdi,viņš runāja ļoti skaļi, apcerēja savu braucienu uz slimnīcu, sagatavotās aploksnītes un citus niekus. Viņš mani traucēja, tāpēc uzliku austiņas un klausījos mūziku. Tuvojoties Rīgai, apmēram pie Garkalnes, atslēdzos no mūzikas, brīnums, vecais onkulis vēl runāja par to pašu slimnīcas tēmu,tad beidzot iestājās klusums, laikam baterijas nosēdās.
Aizvakar braucu ar vilcienu līdz Saulkrastiem. Aiz manis sēdošais pusmūža vīrietis norunāja pa telefonu, braucot visu ceļa posmu.Tikai tas mani netraucēja, viņš runāja klusā balsī, pamatā tikai ņurdēja " mhmm.." Galvenais stāstītājs vai stāstītāja bija otrā galā.
Vakardienas gadījums bija šīs tēmas vērts, lai par to rakstītu. Braucu uz Liepāju. Autobuss pārpilns, visas sēdvietas aizņemtas. Sēdēju aiz sievietes, apmēram manas mammas vecumā. Arī viņa jau autoostā esot, iesāka itin naski čalot , runāja visādus sīkumus,kāds laiks Rīgā, kāds Saldū, kā ar dārza darbiem, kāda ogu raža utt...Mani šīs sievietes tērgāšana netraucēja, runāja klusi, es vispār neklausījos, apmēram tā, kā no krāna plūst ūdens, nenozīmīga čaloņa.
Pēkšņi noskanēja saērcināta vīrieša balss."
"Vai ilgi vēl te pļerkstēsiet?"
Paskatījos autobusa laikrādī. Bija pagājušas !5 minūtes, kopš atstājām autoostu.
Sieviete tūlīt sarunu beidza. Pēc brīža viņas telefons atkal iezvanījās, viņa biklā balsī atsaucās:'Tagad nevaru, esmu autobusā, kad būšu mājās, tev piezvanīšu".
Es nesaprotu vienu. Kāpēc viņa tā nobijās. Vai ir iebaidīta?
Un vecis, kurš uzbļāva? Neizgulējies? Varbūt slims?
Tomēr labāk bija tad, kad mobilo telefonu sarunas bija ar limitu un par maksu.

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.