mindbound

Konspekta vietā

Nov. 12., 2012 | 01:44 pm
No:: mindbound

Legalizācija, manuprāt, būtu ārkārtīgi neapdomīgs solis ar potenciāli ļoti smagām ilgtermiņa sekām (kuras, pie tam, aizklātu un neļautu viegli saskatīt salīdzinoši nelielais īstermiņa seku smagums). Nav vajadzīga arī dekriminalizācija, ir vajadzīgs vairāk veselā saprāta ar šo kriminālo aspektu saistītajā jurisprudencē.

Ilgtermiņa seku sakarā runa ir galvenokārt par pakāpenisku un kumulatīvu plašu sabiedrības masu cognitive decline, kas savās sākuma fāzēs sava pakāpeniskuma dēļ ir daudz mazāk uzkrītošs, kā tas ir alkohola gadījumā, un kas turklāt ir bez pašierobežojošas augšējās smaguma robežas (jo "nopīpēties līdz nāvei" ir visai pagrūti).

Kamēr mums nav labāku operatīvo līdzekļu šīs problēmas risināšanai (jo uzskatu, ka, kaut arī "karš pret narkotikām" tā šībrīža formā tiešām nes daudz vairāk ļauna, nekā laba, tas ir nevis idejas, bet gan tās izpildījuma dēļ - proti, šī iniciatīva šobrīd ir līdz riebumam neefektīva), saprātīgākais no man šobrīd iedomājamajiem risinājumiem būtu cietumsodu aizstāšana ar progresējoša apmēra administratīvajiem sodiem komplektā ar rehabilitāciju.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: