Astora

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
žīdu mantkārība nekad nebeigsies. pretīga tauta.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 18. Jūlijs 2008, 20:57, [info]mindbound commented:
Cilvēku tieksme uz diskrimināciju, šķiet, nekad nebeigsies. Pretīga suga.
On 18. Jūlijs 2008, 21:44, [info]astora replied:
ja nepazīsti to tautu ,labāk nerunā... pretīgi ar viņiem pat ko kontaktēt. nauda vara nauda vara, nauda vara, nauda, vara....
[User Picture]
On 18. Jūlijs 2008, 23:52, [info]mindbound replied:
Neviens nevar pazīt tautu kopumā, taču no ebreju vidus ir nākušas ļoti daudzas izcilas personības gan zinātnes, gan mākslas un kultūras jomā, un arī tie ebreji, kurus es pazīstu personiski, nebūt nedod man jelkādu iemeslu domāt ko sliktu šajā sakarā.
— On 19. Jūlijs 2008, 13:26, [info] posted a reply.
[User Picture]
On 19. Jūlijs 2008, 16:56, [info]mindbound replied:
Neesmu ebrejs, taču pie šīs tautas ir piederējuši Einšteins, Spinoza, Ginzburgs, Hafkins, Vaksmans, Azimovs, Kafka, Pasternaks un daudzi citi, kuri ir devuši diženu ieguldījumu pasaules zinātnes, mākslas un kultūras attīstībā, un man nav iemesla viņus necienīt.

Patiesībā dažāda kalibra neonacisti, nacionālisti un citi, līdzīgi dzīvnieciņi mani pārsteidz nevis ar saviem apgalvojumiem (neko jaunu uzmurgot šie izstrādājumi tikpat nespēj, vien atgremot laimīgā kārtā sen pīšļos pārvērtušos encefalopātu slapjos sapnīšus), bet gan ar to, ka izskatās, ka šiem apgalvojumiem viņi arī tic.

Dažādas stulbas idejas jau var ģenerēt līdz vājprāta bezgalībai arī vienkāršai sevis izklaidēšanai, lai nav pavisam garlaicīgi braukt ar Vilcienu, taču šī ticība šķiet kaut kas savā ziņā tik neizskaidrojams, ka rada patiesu vēlmi ar skalpeli atplēst vaļā tamlīdzīgu eksemplāru smadzenes, lai paskatītos, vai gadījumā tur nesēž kāds līdz galam nojūdzies rūķis ar hitlerūsām un nespaida podziņas.

Pretīgi.

— On 19. Jūlijs 2008, 18:29, [info] posted a reply.
[User Picture]
On 19. Jūlijs 2008, 19:10, [info]mindbound replied:
Atļaušos skaļu frāzi - mana tauta ir visa cilvēce, bez jelkāda sīkāka sadalījuma. Tam, kas rakstīts pasē, arī ir tikai aprakstīta papīra vērtība, ne vairāk. Tikmēr - par Tevis samurgoto.

Pirmkārt, Tev nav izdevies uzminēt manu dzimumu.

Otrkārt, es cienu visus, kurus uzskatu par savas cieņas vērtiem, neatkarīgi no viņu tautības, reliģiskās piederības vai jelkā cita.

Treškārt, es neturu savā priekšā nekādus dievus, un nedz Jēzus, nedz citādi svešie manī, laimīgā kārtā, nemīt. Esmu sasodīts ideālists, ateists un pozitīvists, un vajadzības gadījumā varu ar to arīdzan lepoties.

Ceturtkārt, ja manos rados būtu kāda saistība ar Einšteinu, es justos vienīgi visnotaļ pagodināts. Diemžēl, šādas saistības, cik tas man zināms, nav.

Visbeidzot - pretīgums ir gaumes lieta. Man, savukārt, pretīgs liekas nacionālisms un tā atvasinājumi, rasisms, antisemītisms un visas pārējās cilvēku šķirošanas metodes. Neviena tauta nav izcila vai nicināma pati par sevi, jo tauta - tas ir nekas cits, kā indivīdu kopums. Līdz ar to, katrā tautā ir gan nelieši un briesmoņi, gan ģēniji un visdziļāko cieņu pelnījušas personības.

"Nacionālisms - tā, savā ziņā, ir bērnu slimība, cilvēces masalas. Tas ir jāizslimo, lai izstrādātos imunitāte pret to." /Alberts Einšteins/

— On 19. Jūlijs 2008, 19:42, [info] posted a reply.
[User Picture]
On 19. Jūlijs 2008, 19:50, [info]mindbound replied:
Atļaušos, ja neiebilstat, šo sarunu neturpināt, jebšu turu zem sava goda diskutēt ar indivīdiem, kuriem runas vietā izdalās verbāla caureja un kuru spriestspēja acīmredzot ir tikai sevis pašas karikatūra. Pateicos par izrādīto uzmanību.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry