Brazos y Abrazos

Dec. 15., 2008 | 10:06 pm

sestdien biju uz fantastisku tango izrádi Brazos y Abrazos Borhesa kultúras centrá (nosaukumi kaut ká atgádina padomju laika kultúras namus, lai arí izpildíjums ir pavisam cits). múzikas salikums bija patíkams mikslis starp tango klasikji Karlosu Gardelu, revolucionáru (un nu jau arí klasikji) Astoru Piacollu un vél dazhiem mazák zinámiem tango komponistiem. arí deja bija svaigs piegájiens tango, pavisam kaut kas cits neká iekonservétá, uz túristiem orientétá tango showu-vakariñu industrija. pats galvenais, ka visam pamatá bija stásts - vienas tango dejotájas vai vienkárshi sievietes stásts, ar notikumiem, jútám, mílestíbu.
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


Tierra Santa

Dec. 15., 2008 | 10:33 pm

vél es sestdien biju viená lieliská izklaidé - ká viñi pashi lielás, pàsaulé pirmajá un vienígajá religjiskajá izklaides parká Tierra Santa. man bija interesanti un brízhiem arí smieklígi paskatíties, ká parka veidotáji piegájushi religjisko tému attélojumam. parks bija absolúti eklektisks - tur bija kristieshu bazníca, sinagoga un arí mosheja, ká arí kaut kas, kas izskatíjás péc romieshu templja. bija piemiñas vietas Luteram, Mátei Terézei, Mahatmam Gandijam, Asízes Franciskam. bija klekja (gjipsha?) figúriñu kompozícijas ar pavadoshajiem tekstiem, kas véstíja dazhádus bíbeles stástus - Ádams un Ieva paradízé, Kristus ársté slimos, vesela skulptúriñu virkne "Kristus pédéjais celjs". bija arí figúriñu showi par godu tádiem notikumiem ká radíshanai, Kristus dzimshanai, pédéjám vakariñám un augshámcelshanai.

viens vienígs murgs. ja es bútu ticígais, es to uztvertu ká ñirgáshanos par religjiju, bet lieláká dalja apmeklétáju bija sajúsmá. websaitá tiek citéta 53 gadus veca sieviete: Man ljoti patika, viss ir ljoti labi realizéts, skulptúras ir ļoti reālas. Arí mani mazbērni bija ļoti entuziastiski. Tá ir lieliska palídzíba praktiski izskaidrot lietas, kuras ir sarežģīti mācīt ar várdiem vai skolā. Viss, ko es redzéju, mani savienoja ar Dievu savādāká veidá.

un saldajá édiená piedáváju noskatíties augshámcelshanos, kas notiek dramatiskás Hendelja Alelúja pavadíjumá.

varbút shádu parku vajag arí Latvijá, kur palaist Pirmás partijas elektorátu paganíties?
Tags:

Link | ir doma {1} | Add to Memories