- 29.11.05 15:17
-
Pamēģināšu Saldās brunetes pārpalikumu. Tā taču to kūku laikam sauca, ne? Kasti vakar izmetu. Palika tikai tāds kancītis. Kādreiz tādu mājās taisījām paši. Vecāki to sauca par ezi, jo kūkai vienmēr bija eža forma un tādas adatas - tās veidoja ar karoti pļekājot pa mīksto šokolādes virsu, un šokolāde tad tā parāvās uz augšu un palika.
Metode gandrīz tāda pati kā kādreiz sabiedriskajos interjeros tik iecienīto betona lāsteku veidošana uz griestiem. Mūsdienās vairs nav īpaši populāra. Tāpat kā tās akmens drumstalu un betona masas grīdas, kur dažādus toņus nodalīja ar stikla strēmelēm un pēc tam slīpēja. Nesen tādu redzēju aptiekā uz stabu ielas un nodomāju - baigi eleganta tehnoloģija tomēr.