- 30.4.17 00:11
- Līdz ar pēdējo aprīļa dienu pienācis arī Latvijā un dažviet citur kaimiņu zemēs tradicionālās kurnēšanas sezonas noslēgums. Tautas gudrība vēsta, ka kurnēšanai vispiemērotākie ir mēneši, kuru nosaukumā ir burts "r" - tātad laiks no septembra līdz aprīlim. Jau ziņots, ka ar kopīgiem zinātnieku un ražotāju pūliņiem kvalitatīvu un svaigu kurnu ieguve jau ilgāku laiku tiek nodrošināta visu cauru gadu, ir sākts arī sekmīgs svaigu, marinētu un kaltētu kurnu eksports, tomēr netrūkst arī šāda progresa pretinieku un kritiķu, kas norādījuši, ka visaugstvērtīgākos ēdamos kurnus ar viszemāko derīgo uzturvielu, šķiedrvielu, vitamīnu, mikroelementu un vispār jebkādas jēgas saturu iespējams iegūt un baudīt vienīgi tradicionālajā kurnu sezonas laikā.