- 22.9.15 17:09
-
Kaut gan vēl arvien ar ~1,5 acīm, pēc izteiktajiem lūgumiem mēģināšu pierakstīt modificēto ātrā karija recepti.
Ēdienu var gatavot ar jebkuru dārzeni, kurš garšo - līdz šim esam taisījuši ar ķirbi (to vispirms nomizo, sagriež paprāvos kubiņos drusku apkaisa ar sāli un kajēnas pipariem un liek cepeškrāsnī, lai cepas, bet neparcepas bezjēgā mīksts - vienai reizei izmantoju pusi no t.s. cepamā ķirbja), ar dute kabaci (to sagriež, apcep uz pannas), bet esmu drošs, ka varētu izmantot arī cepeškrāsnī ceptas bietes, saldos kartupeļus, okru, un ko tikai vēl ne.
Kad priekšdarbi veikti, pannā ar mazliet eļļas ieber sinepju sēklas. Kad tās sāk sprakstēt un lēkt no pannas laukā, pieber sagrieztu sīpolu vai pat divus, kādas 3 sakapātas ķiploka daivas, smalki sakapātu vai saspiestu ~2cm ingvera strunķīti, uzber kumīnu, turmeriku (kurkumu), atkarībā no asuma vēlmes - pieber smalki sakapātu aso piparu (dzīves dažādošanai var papildināt ar kanēli, krustnagliņām vai koriandra sēklām). Var pievienot (bet citkārt to var nedarīt) smalki sagrieztu tomātu. Uz lēnas uguns to visu apcep, pasautē, un beigās pielej ūdeni - ne pārāk daudz, bet tā, lai viss ir nosegts. Tā kā mums mājās ir - mēdzu pielikt arī šķipsniņu taizemiešu svētā bazilika. Vienreiz piemetu arī laima lapu. Kad šķidrums drusku novārījies, bet nekas nav palicis sauss un vēl arvien izskatās pēc mērces, palūko sāli, pievieno iepriekš sagatavoto dārzeni vai dārzeņus un vēl mazliet pakarsē.
Vienā versijā mērcei pieliku jogurtu - arī nebija peļami.
Katrā ziņā šis varētu interesēt tos, kam nepatīk daudz eļļas vai citu taukvielu - atšķirībā no daudzām tradicionālo kariju receptēm, te nekas nav jāvāra, kamēr virspusē uzpeld eļļa, jo eļļas vienkārši ir ļoti maz.
Ēd ar rīsiem, citiem karijiem vai ar ko nu vēlas.