- Zaļā zupa
- 12.4.14 19:03
-
Receptes pamatā ir vairākkārtēja ielūkošanās dažādu Austrumeiropas "balto" auksto zupu receptēs un slinkums.
Vajag
Spinātus (pirmajā piegājienā tā bija viena lielveikalā nopērkama kārbiņa ar mazajām lapām - tātad, kādu bunti vajag)
Lakšus (kādu pamatīgu bunti)
Drusku dilles
Jogurtu (izmantoju to "Kāruma" "Grieķu", kas man patīk labāk, nekā tas otrs oranžais) 1-1,5 bundžiņas
Vienu garo gurķi
Pāris žāvētas plūmes bez kauliņiem
Drusku sāls
Pāris olas
Ja tuvumā nav veģetāriešu, drusku chorizo desas
Mazliet olīveļļas
Mazliet ābolu etiķa
Recepte
Olas uzliek vārīties.
Visu (izņemot desu, gurķus) liek blenderī un sablenderē, ar sāli, eļļu un etiķi skatās pēc gaumes.
Kad sablenderējums sablenderēts, pierīvē gurķi, samaisa. Der drusku ļaut ievilkties, vēlreiz paskatās sāļumu.
Lej bļodiņā, katrā ieliek četras daļās sagrieztu olu, drusku smalki sagrieztas desas, bet rotā ar, iespējams, lieliskāko šodienas atradumu Rimi - ķiploku sēklu asniem (skatīt dārzeņu nodaļās stikla skapjos).
Variācijas
- Svaigēšanas faķīri var pieblenderēt arī kādus nebūt riekstus.
- Vienudien, kad nebija lakšu, liku lielu bunti bazilika un beigās piegriezu arī kādu loku. Man patika arī tā.