- 21.5.11 22:45
-
Bija divi folijā ietīti saldie kartupeļi (bez kaut jelkādām garšvielām), folijas gabaliņā ietītas trīs uz pusēm pārgrieztas jaunās bietītes ar citrona sulu, sāli, ķiploku, drusku eļļas un saplucinātu svaigi čili piparu, tad vēl daži maziņi gaiši zaļie cukini, šķērsu pargriezti un drusku ar eļļu, sāli un citrona sulu, cepti vienkārši uz tā biezās folijas caurumainā štrunta, un visbeidzot - jera karbonādītes ar kauliņu, kas brīdi pirms tam tika drusku apmarinētas eļļas, citrona sulas, koriandra un piparu sajaukumā, arī tika ceptas uz tā folijas izstrādājuma, jo darījām to ārā, turklāt uz ierīces, kas atgādina garu sili, kurā mūsu vajadzībai ogles sakūrām tikai pašā pašā galā. Novērtējām lielisko iespēju kontrolēt temperatūru, ta teikt, lineārā veidā - bīdot visu pa sili tuvāk vai tālāk no epicentra.
Dzēriens? Drusku džina ar toniku un ne tik daudz citrona, cik svaiga gurķa. Bet pēc tam nupat Vēzīša ieteiktais 2008 Domaine de la Meoutonnière muscadet Sèvre et Maine - tā sāļganā jūras piegarša, kā tika teikts, ir pārsteidzoši atspirdzinošs atklājums.
Bet tagad? Pītera Zingera iespaidi par ~1400 lpp. biezo divsējumaino jauno "ētikas bestselleru" un varbūt atlikums no vecās un senos laikos visādus iespaidus atstājušās Olivera Stouna "The Doors". Kilmers, šķiet, pēc tās tā arī neatguvās, vai tā?