Dzēšlapa - Lauku prieki

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 6., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:25 - Lauku prieki
Pa maija brīvdienām ir veiksmīgi nojaukts malkas šķūnis un ļoti laicīgi uzcelts vietā cits - lielāks. Prieks,ka arī jumts uzlikts, ceru, ka nekur nekas nelīs cauri. Vēl vakar mums bija neplānotais pirkums - 100 kg kartupeļu sēkla papildus jau esošajiem 200, jo nonācām pie secinājuma, ka ar esošo daudzumu būs par maz. Lai prieks būtu gana liels, vakar izvagoja lauku un mazdārziņa zonā es jau iesēju skābenes, kumelītes, salātus, citronmelisu, redīsus. Vēl uz turieni ir jāpārstāda mauru lociņi, piparmētra un jāsabaksta citas garšvielas. Vispār, šobrīd ir tā, ka nav īsti saprotams cik daudz ko var stādīt. Protams, tas, ko es vakar godīgi sasēju pēc tam būs jāpiķē, bet vispār -iesaidīgs zemes daudzums, kurš jāapstāda.
Nu ja - zied plūmes, aličas, ievas. Arī ābeles tūdaļ ziedēs.
Nu tā kaut kā mums te iet!

(11 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]diana
Date:6. Maijs 2009 - 07:59
(Link)
Nu malači. Es tā i nespēju saņemties un uzrakt mazu dobīti burkāniem.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:6. Maijs 2009 - 08:04
(Link)
A tu vīra kungam palūdz, lai uzrok!
From:[info]diana
Date:6. Maijs 2009 - 08:06
(Link)
Viņš jau rok un rok atspēries, bet pēc tam ņem un visas piesēj ar garšvielām!
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:6. Maijs 2009 - 08:10
(Link)
Garšvielu ziņā es esmu klasikas piekritēja - man pietiek ar dilli, loku, pētersīli, ķiploku un koriandru. Vēl kāda kadiķoga jāpielasa, bet visi tie majorāni un citi nieki manā acīs ir nevērtīgi.
From:[info]diana
Date:6. Maijs 2009 - 08:14
(Link)
Ui, es nevaru iedomāties, ko es darītu, ja nebūtu mājās mārsila, estragona, raudenes milzu kvantumos, bazilika utml.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:6. Maijs 2009 - 08:28
(Link)
:) nezinu gan, ko darītu :)
From:[info]esinja
Date:6. Maijs 2009 - 09:48
(Link)
Es lieku lielas cerības uz aliču ražu šogad. Tak pagaišgad bija tik maz, ka sanāca tikai mērcei, saldas sakonservēt nemaz.. un zini, pietrūka.
Kā jums vispār pagaišgad bija ar āboliem? Mums riktīgi švaki. ķirši gan bija daudz.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:6. Maijs 2009 - 09:54
(Link)
Mums atkal otrādi - ābolu bija daudz (mums gan ir 15 ražojošas ābeles, tad nu saproti pati, nevar nebūtu ābolu - kāds noteikti būs!), bija plūmes un aličas vairumā. Toties ķiršu bija maz. Redzēs, kā būs šogad :0)
kādu mērci taisi no aličas?

From:[info]esinja
Date:6. Maijs 2009 - 10:01
(Link)
Nu jā, man ir tikai kādas četras ābeles. Un āboli nebija īsti nevienai. Toties ķirši visi tik daudz, ka zarus lauza. Es kaut kā neesmu atkodusi, kā tur jāskaita, kad ir ražīgie gadi un kad nē.

A mērce ir tā themali. Tāda pikanti skābena. Var sagāzt iekšā visu, kas pašam tīk. Man piemēram ar selērijām, ķiplokiem un pētersīļiem labi sanāca. Mums te baigā cieņā. Principā kečupa vietā. Tikai nav tomāti, bet plūmītes :)) Pagaišo vasaru sataisīju tikai kādus 5 litrus un zini pa īsu bija ar visu taupīšanu. Šogad būs jādubulto tas pasākums.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:6. Maijs 2009 - 10:12
(Link)
Es arī nezinu kad ir tie ražīgie gadi, kad ne. man viss ir vienkārši - vai nu ir augļi, vai nav :)
From:[info]esinja
Date:6. Maijs 2009 - 10:19
(Link)
Nu tak! :D


> Go to Top
Sviesta Ciba