Dzēšlapa - 16. Janvāris 2006

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 16., 2006


13:04
Nu ko - kombiitis nopirkts - bet taads riktiigi forshs :) Smuks, silts - tieši tāds, kādu es meklēju. Un pie ārsta ir pabūts, a tur nekā jauna.
Sapirkts viss gardām vakariņām, tagad tik pashai kas jāuzēd :)

P.S. Un vakar nonācām pie secinājumiem - 1. nav jēga nevienam neko teikt, tāpat neviens neko neklausās; 2. nav jēgas nevienu aicināt ciemos - tāpat neviens nebrauc.
O tā lūk.

(22 raksta | ir doma)

14:49 - rīt 36 nedēļas...

36.  nedēļa:

Jūsu mazulis: Bērns ir gandrīz pilnībā nobriedis un noslīd zemāk (viņš jau noslīdēja pirms pāris nedēļām). Parasti viņš atrodas ar galviņu uz leju (97 procentos gadījumu)(ir ir, jau labu laiciņu viņam tā neērti tur jāmīt). Mazuļa garums ir ap 49 cm, svars gandrīz 3000 g (tas gan ir ļoti individuāli)(par to individuāli - beidzot mani sadzirdēji?). Viņš vairs nevar tik daudz izkustēties, jo dzemdē nav vietas (nezinu, man gan liekas, ka mūsu puika kūņojas uz nebēdu tāpat). Pēdējos divos mēnešos katru nedēļu bērns pieņemās svarā apmēram pa 200 gramiem (jā, kaut ko tādu tu jau minēji....varētu tā būt). Neēdiet pārāk daudz, tomēr veselīgi un bieži, lai neciestu Jūsu organisms un mazulim netiktu traucēta smadzeņu attīstība (es ēdu "veselīgi" un  "bieži"....). Līdz dzemdībām viņam jau ir simtiem miljardu nervu šūnu, bet pēc piedzimšanas neviena jauna vairs neveidojas (tāpēc nav bērnam nervi jāčakarē, ja jau nenāk nekas klāt). Tāpēc grūtniecības laikā jāatsakās no notievēšanas diētām (lai jau citas tievē, es tāpat laba). Tikpat svarīgi ir nesmēķēt, nelietot alkoholu, narkotikas un lielās devās nomierinošus līdzekļus (nepīpēju, nedzeru un nervu zāles nelietoju, tādēļ tās jālieto mīļumam...).

Jūs pati: No šīs nedēļas līdz dzemdībām ārsts vai vecmāte jāapmeklē reizi septiņās-desmit dienās (tad jau redzēs, kā sanāks). Ja šis ir pirmais bērns, šonedēļ vai drīz pēc tam viņš noslīdēs zemāk un Jūs jutīsities labāk, kļūs vieglāk elpot, taču būs vajadzība biežāk urinēt(viņš jau noslīdēja, bet tāpēc biežāk čurāt neskraidu). Naktī divas-trīs reizes būs jāiet uz tualeti (pēc dzemdībām bērns var mosties apmēram šajā laikā) (a ja es neskrienu čurāt, tas nozīmē, ka puiks arī mierīgi gulēs, ja? Saki - jā....) . Dažas sievietes tā arī nepamana šo vēdera noslīdēšanu (es esmu viena no šīm dažām). Smagas dzemdes spiediens uz kuņģi var izraisīt grēmas, it īpaši, ja guļat uz muguras bez spilvena (da beidz, gulēt uz muguras ir mana viena no mīļākajām pozām.....). Paātrinās pulss (a kur tas tāds?). Pirms grūtniecības tā biežums vidēji bija 68-70, bet tagad - 82-86 reizes minūtē (tu re kā! ja nepateiktu, i nezinātu). No 32. līdz 36.nedēļai izlīdzinās naba, pēc tam tā izspiešas uz āru (kad tas notiks, atkarīgs no tā, cik stipri esat pieņēmusies svarā) (a man vēl nabiņa vietā.....). Hormoni, kurus ražo placenta, stimulē piena veidošanos krūtīs (jā, ir tāda fīča). Raizes par tuvajām dzemdībām bieži ieņem galveno vietu sievietes domās (nu - nav gan tā gluži, vismaz ne man). Pie grūtnieces domām, vai viss ir kārtībā, vēl papildus nervozēšanu var izraisīt paziņu un radinieku nebeidzamie jautājumi: "nu, kad beidzot?", "vai tad vēl nav laiks?" un t.t(jā, tas bija brālēna pirmais jautājums viņam atgriežoties no Horvātijas) . Vienkāršāk tikt vaļā no šiem jautājumiem ir pateikt, ka ārsta noteiktais termiņš ir kādas divas nedēļas vēlāk, nekā īstenībā (da nu, tāpat taču noteikti pajautās, ja atcerēsies). Tādejādi Jūs iegūsiet mieru pēdējās nedēļās (gan jau atsitīšos).


(3 raksta | ir doma)

15:05
Es jau neko, bet [info]savaadaisu   š.g. 14. janvārī palika 3 gadi kopš viņš ir cibiņš  ;) Ar šito var apsveikt :)

(6 raksta | ir doma)


Iepriekšējā diena [Arhivētais] Nākošā diena

> Go to Top
Sviesta Ciba