::

30. Aug, 2009 | 11:28 am

Nu tad par desmit Shkjeeles punktiem

1) jāatsakās paaugstināt nodokļus;

Katraa zinjaa pareiza doma, it sevishkji apstaakljos, kad teju katrs valsts iedziivotaajs ir paspeejis kaadu reizi sashutumaa sapleest kaadu trauku peec kaarteejaa nodoklju kaapuma. Jau no pasha saakuma nodoklju kaapums nav devis cereeto, pirktspeeja kriitas un cilveekiem gluzhi vienkaarshi neatliek naudas par ko maksaat jau taa paaugstinaato PVN par pirmaas nepiecieshamiibas preceem.

2) jāpaplašina lata koridors piesaistei eiro līdz plus mīnuss 15%;

Shis ir Shkjeeles aicinaajums devalveet latu, jo koridora paplashinaashana noziimeetu to, ka lats nomauktos par tiem 15% naakamajaa briidii peec leemuma pienjemshanas. Jautaajums ir par to, ko devalvaacija dos pie esoshaas importa/eksoprta attieciibas.

3) 2010.gada budžets jāveido tā, lai deficīts nepārsniegtu 3%;

Tas buutu ljoti labs signaals finanshu sektoram, tachu ne tik labs signaals visai sociaalajai sfeerai. OK, apturiet investiicijas, apturiet visas shobriid bezjeedziigaas kulta celtnes, likvideejiet ministrijas un atlaidiet pusi valsts aparaata. Valsts atsakaas no daudzaam funkcijaam un taas paarnjem privaatais sektors vai pashvaldiibas, kam naudas nav taapat. Tad tas ir iespeejams.

4) nekavējoties jāpārdod Parex banka, kaut ar zaudējumiem, bet ar garantiju, ka valstij tajā vairs nebūs jāiegulda;

Jaapaardod ir, bet diez vai buus kaads kas gribees pirkt. Krievi kaa pirceeji ir daljeeji palaisti garaam, jo krievu naudas vairs tajaa bankaa nav, toties ir informaacija, ka nauda ir bijusi un iespeejamiiba, ka shii infa nonaak rietumnieku rokaas ir pietiekami biedeejoshs scenaarijs Krievijas elitei. Ja piedaavaatu leeti nopirkt, varbuut arii kaads piekristu.

5) valsts administrācijai jāievieš izdevumu griesti;

Ljoti pareizi, tikai visu iereednieciibu jaanomaina. Shii taupiit nemaak.

6) sadalot ES struktūrfondu naudu, jāņem vērā saņēmēja darba ražīgums, energoefektivitāte un vietējo resursu īpatsvars viņu darbā;

Shitas pofig.

7) aizdevuma līdzekļi jānovirza eksportējošo uzņēmēju atbalstam, lai panāktu tekošā konta pārpalikumu;

Shitas arii.

8) jāveicina ieguldījumi;

Nu ljoti laba lieta, tikai iz mission impossible seerijas. Ok, viena lieta, ka nav ko ieguldiit. Otra, ka ieguldiijumiem nav teela, tie neliekas ienesiigi. Taa vietaa, lai par tipisku bankas pakalpojumu Latvijaa padariitu krediteeshanu, tika palaista garaam izdeviiba bankas padariit par ieguldiijumu vietu. Tagad bankas ir sliktaas, jo dzen bankrotaa Latvijas iedziivotaajus un lielais vairums ne vien tas, ka nevar atljauties neko ieguldiit, bet arii negribees ieguldiit neko to zhuljiku koorporaacijaas.

9) jākoriģē sociālā atbalsta sistēma, lai tā veicinātu cilvēka atgriešanos darbā;

Principaa, ja runa ir par tautsaimnieciibas razhiiguma celshanu, tas ir atbalstaami. Otra lieta ir pashvaldiibu iistenotaas sociaalaas atbalsta sisteemas mainiishana peec buutiibas. Shobriid sociaalo paliidziibu sanjem arii taadi cilveeki, kas uz papiira var pieraadiit, ka vinjiem nav naudas par ko eest. Peec tam no sociaalaas paliidziibas dienesta vinji aizbrauc ar auto.

10) jāatbalsta konkrēti produkti, nevis jāizvirza prioritārās nozares.

Un shis savukaart ir kaut kas vitaali svariigs, ja to kaut kaadaa veidaa var savienot ar regjionaalaas attiistiibas principu. Finanseet nozares ir neefektiivi, naudas pluusmu ir gruuti kontroleet, naudas ieguldiijumus izsekot nav iespeejams. Situaacijaa, kad nauda ir pieshkjirta konkreeta produkta attistiibai, shiis probleemas atkriit. Vecais jautaajums par naudas efektiivu izlietojumu.

Beigaas par Shkjeeles piedaavaajumu kopumaa. Shkjeele mums laikam ir vieniigais, kas laiku pa laikam uzstaajas ar kaut kaadu viiziju par valsts attiistiibu. Shkjeele shaadaa zinjaa ir valstsviirs, kas ir zaglis, bet ar kaut kaadu viiziju par valsti. Cita lieta - diez vai veids, kaadaa paraadiit, ka Tautas partija nav Shkjeeles kabatas partija ir pareizais. Ja jau Shkjeelem, ko visa TP miil un ciena izsaka kaut kaadas idejas, tad jautaajums ir par to, kaapeec shiis idejas TP nespeej iistenot.

Links | ir ko teikt -5- | Add to Memories


::

30. Aug, 2009 | 01:44 pm

Vot Japaanaa shodien ir veeleeshanas un pusgadsimtu pie varas esoshaa Liberaaldemokraatiskaa partija riskee sensacionaali zaudeet. Tur arii kriize - ekonomika recesee, bezdarbs aug.

Links | ir ko teikt | Add to Memories